Home

Părinții ei spun că cine nu știe despre afecțiunile ei, ar crede că este un copil ca oricare altul. Și îi cred. Pentru că am zărit-o și eu la nuntă anul trecut, dansând de mama focului și refuzând cu încăpățânare să doarmă, cum ar face orice copil care se respectă.

Doar că, vezi tu, Irina nu e un copil ca oricare altul. La doar 3 ani si jumatate, ea râde și dansează cu un singur ventricul functional. O jumatate de inima. Ea sufera de numeroase afectiuni cardiace grave inca de la nastere, la care se adauga si o malformatie a urechii drepte. Irina nu are canal auditiv, iar lobul urechii este deformat. Iar până la această vârstă la care copiii știu doar de joacă și descoperit lumea, Irina a suferit deja 3 (trei!) operații pe cord. Dar ea este o luptătoare, care sfideaza orice prognostic dat de către medici până acum. Iar faptul că se întrezărește o șansă cât de mică pentru normalitate, nu poate decât să le dea speranțe și mai mari părinților.

Centrul din Boston, SUA, care are departament specializat pentru corectii complexe biventriculare, a acceptat sa o opereze si sa ii construiasca o inima cu 2 ventricule functionale. Interventia salvatoare i-ar permite sa aiba o viata mai aproape de normalitate.

Pretul pentru sansa la o viata normala este de 325000 dolari, la care se vor adauga cheltuieli de transport si cazare in SUA, pentru o perioada de aproximativ 6-8 saptamani. Începe o cursă contra cronometru: medicii din Boston au cerut ca Irinuca să vină la interventie pana la sfarsitul anului, in decembrie, precizand ca sansele ei scad substantial odata cu timpul.

Acum ajung și la rugămintea mea. Anul acesta, eu deja mi-am făcut cadou de ziua mea. Chiar nu îmi doresc nimic. Așa că, te rog, în numele zilei mele de naștere, fă o mică donație pentru Irinuca. Ziua mea este pe 7 noiembrie. Momentan, s-au strâns 7.5% din banii necesari. Poate pe 7 noiembrie se și strânge suma! Ce zici? Îmi faci un cadou cât de mic? Îți las aici detaliile:

Cont RON: RO55RNCB0484131725750005
Cont EURO: RO12RNCB0484131725750003
Cont USD: RO82RNCB0484131725750004

Beneficiar: Asociatia Sonia Maria
Banca BCR, Sucursala Piata Romana
SWIFT: RNCBROBU

Revolut: +40758386859, Alina Banu

Paypal: asociatia.soniamaria@gmail.com (mentionari: Banu Irina Sofia sau Help Irinuca)

Este creat și un grup de licitații pe Facebook, în caz că vrei să iei ceva cadouri de Crăciun 🙂

Povestea întreagă a Irinucăi, scrisă cum au știut părinții ei mai bine,este aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s