Home

Am avut un start foarte matinal azi, cum de ceva vreme nu s-a mai întâmplat. Așa că am avut un mic răgaz de a mă uita un pic în urmă la anul acesta ce e pe cale să se încheie. Am intrat, cum intru de obicei, să văd cu ce gânduri am încheiat anul trecut.

Of, ce puține știam atunci 🙂 Chiar aveam credința că twenty twenty sună într-un mare fel și voi avea parte de niște super experiențe. Au fost câteva, nu zic că nu au fost deloc, dar nici cu gândul nu gândeam o pandemie atunci. Așa că apropo de ce speram să se întâmple anul ăsta și ce s-a întâmplat, e cam așa:

-2020 a fost primul an în 5 ani de zile când am pus business-ul pe hold. Nici o activitate antreprenorială nu am avut în acest an. Am mai avut așa o pornire, am încercat apa cu degetul și am anunțat că aș vrea să încep un curs nou, online, dar nu m-am putut mobiliza suficient pentru el. Nu știu dacă să spun că în 2021 va fi altfel. Nu am închis SRL-ul, doar că nu am avut energie pentru el.

-2020 a fost anul cel mai prost pentru blogul meu. M-am simțit așa de afectată fizic, emoțional, psihic în lunile martie-mai, încât nu am scris mai nimic. Nici peste vară nu m-am dat peste cap cu scrisul. Și s-a văzut în statistici. De unde îmi propusesem un obiectiv informal de a avea cel puțin o mie de vizionări pe lună, am avut în luna iulie 497 de vizionări. Nici măcar 50% din target. Cum blog-ul e un hobby pentru mine, nu a avut așa un impact această scădere, dar observ, uitându-mă în urmă, că a fost un an greu. Dacă nici să scriu nu am avut chef, e cam nasol.

Am început cu partea negativă, tocmai pentru că știu că sunt și lucruri bune care s-au întâmplat în acest an:

-anul trecut am slăbit 3 kg, anul acesta am reușit să dau 5 kg jos. Mă rog, vine Crăciunul, s-ar putea să mai pun unul la loc până pe 31 decembrie. Dar, e anul în care simt că m-am educat mai bine din punct de vedere alimentar. Am renunțat de tot la sucuri carbgazoase, am mâncat multe salate, am gătit mult mai sănătos și fac alegeri mai bune și mai cumpătate la supermarket.

-am participat la campionatul online de public speaking, organizat de Andrei Dunuță, și am ajuns în semifinală. Am învățat lucruri noi, am exersat o grămadaă, am întâlnit, chiar daca numai în online, niște oameni minunați și m-am distrat.

-am schimbat job-ul, lucru de care eram conștientă că se va întâmpla de la sfârșitul lui 2019. Chiar dacă am pusp propriul business pe hold, am lucrat tot anul să îmi dezvolt noi abilități de vânzări, ceea ce era în obiectivele mele profesionale.

-am petrecut o grămadă de timp în familie. Chiar dacă uneori îmi venea să pun pauză și să am un moment de respiro, sau doar de leneveală, a fost un an în care am fost noi 3 și cam atât. Cred că, în ciuda serilor în care cădeam praf de oboseală și eu și soțul, nu ne-am simțit niciodată mai conectați ca acum. Ne-am pus în funcțiune abilitățile de muncă în echipă, mai mult ca niciodată. S-ar putea ca acesta să fie de altfel motivul principal pentru care încă suntem cât de cât încă întregi la cap amândoi 🙂

Desigur, aș putea scrie mult mai mult, dar înțelegi ideea. A fost greu, dar a fost și frumos. A fost stresant, dar și cu multe momente magice. A fost neașteptat, dar ne-am adaptat. Mi-e și frică să spun ce aștept de la 2021. Sănătate, e mai bună decât toate 🙂

La tine cum arată retrospectiva lui 2020?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s