Așa e când ești bun, te consumi

Written by:

Zilele trecute, am lăsat televizorul să ruleze pe Paprika TV, în timp ce eu dereticam prin casă. La un moment dat, m-am simțit nevoită să mă opresc și să notez o rețetă, căci Jamie Oliver promitea că ce urmează să facă duce ideea de aperitiv la nivelul următor.

Unde mai pui că era și o gustare cu brânză din belșug, exact ce ne place nouă mai mult, eu venind din neam de oieri și cu soț scoțian în casă. Am decis să pregătesc aluatul chiar în aceeași zi, oricum trebuia să stea și la frigider o vreme. Dacă am deschis apetitul și interesul, este vorba de Cheesy Puffs, un fel de bulete cu brânză cred că le-am spune noi, iar rețeta oficială este aici.

M-a atras rețeta și pentru că era foarte ușor de realizat, totul se întâmplă într-un singur vas. Și Jamie oricum face orice rețetă să pară easy peasy, ador vocabularul lui gastronomic.

A venit și momentul alegerii de cașcaval. Dar, de fapt, nu a fost chiar o alegere. De mai bine de zece ani, cumpăr cam aceeași marcă de brânzeturi, și anume Delaco. De ce țin minte așa de bine momentul? Recunosc că m-au cucerit cu reclama lor, nu din seria cu Toni Delaco, deși și acelea mă amuzau, ci reclama în care cașcavalul stă cuminte în frigider, dar ajunge să se consume, căci așa pățești când ești cel mai bun. A durat ceva să găsesc reclama, dar am dat de ea până la urmă, de dragul amintirilor 🙂

Revenind la pufoșeniile noastre brânzoase, am ras ceva cașcaval Sofia ce aveam deja în frigider, am adăugat un rest de parmezan ce se dorea a fi consumat și el și imediat a fost aluatul gata.

Pe seară, am format biluțele și le-am dat la cuptor. S-au rumenit foarte frumos și câteva au fost savurate așa, cam prea fierbinți 🙂

Jumătate au fost consumate până în ora de culcare și am reușit să le păstrez pe celelalte pentru micul dejun, unde le-am savurat cu iaurt alături.

Au fost bune, deci s-au consumat pufoșeniile 🙂 Eu am încercat să mă feresc, să nu mănânc prea multe, cine mă cunoaște știe că sunt veșnic la dietă, dar tot au aterizat câteva și la mine în burtă. Mă consolam cu gândul că am folosit făină fără gluten, și că așa poate nu mă voi umfla prea tare.

Fani brânză rămânem oricum în familia noastră, chiar dacă eu gust mai rar. De aceea prefer în ultima vreme să pregătesc și pizza acasă, pentru că pot face blatul fără gluten și pot controla toppingurile alese. Asfel că nici Mozzarella Fresca nu lipsește din frigider, iar de brânza pufoasă nici nu mai zic.

Următorul pe lista ar fi un quiche cu telemea și praz, dacă ai o rețetă ușoară, do share. Dar măcar să apuce acest articol să respire puțin, mai ales că l-am scris tot în cadrul competiției SuperBlog 2023.

One response to “Așa e când ești bun, te consumi”

  1. Proba 8. “N-am crezut că brânza poate face asta!”

    […] Așa e când ești bun, te consumi […]

Leave a comment