Home

Știți de-acum că mie îmi place să scriu. Și când nu scriu aici, scriu mail-uri, sau compun exerciții pentru cursanții de la suedeză, sau scriu notițe pentru cursurile de bune maniere.

Din când în când, îmi mai pică și pe instituțiile statului. Statului degeaba după cum se va putea vedea mai jos. Supărată fiind într-o zi pe zgomotul făcut de muncitorii de la șantierul de peste drum, am compus un fel de scrisoare către Primăria Popești Leordeni. Titlul mail-ului trimis era: spații verzi lipsă în Popești Leordeni și suna cam așa:

Buna seara,

Va scriu cu privire la numarul ingrijorator de constructii care tot apar pe strazile din Popesti Leordeni.

Inca de cand ne-am mutat aici, la sfarsit de 2015, am observat ca va fi o problema lipsa spatiilor pietonale, dar am decis sa facem acest compromis, in speranta ca zona se va dezvolta in mod frumos.

La un an distanta, aproape ca nu mai avem trotuare deloc. Nici zapada necuratata de pe trotuare nu a ajutat, insa si atunci cand este uscat, este la fel o problema. Drumul meu spre metrou dimineata si seara implica o buna bucata de mers pe Drumul Fermei, adica mers pe langa masini, in speranta ca si soferii sunt atenti dimineata si seara. Apoi, pe strada Oituz, care da inspre metroul Dimitrie Leonida, nu este trotuar absolut deloc.Doar portiuni foarte inguste si care sunt intrerupte, in rest,la fel, mers printre masini. E de prisos sa spun ca unii soferi nu par sa ia in calcul numarul mare de pietoni (printre care si copii si batrani), si nu incetinesc viteza pentru a fi toata lumea in siguranta. In schimb, se mai construieste un bloc aproape de Dimitrie Leonida, care va mai lua un pic din trotoarul pietonal si asa abia existent.

As dori sa va intreb unde vor parca toate masinile care vor apartine viitorilor locatari din complexul care se constuieste chiar acum pe Str. Solstitiului. Fundatia parte destul de intinsa, si mi-e greu sa imi imaginez si spatiu de parcat si pasaj pietonal. Dar poate daca mi se arata planul de constructie, as putea sa inteleg.

solstitiului
In concluzie, doresc sa va rog, in calitate de locuitor al orasului Popesti Leordeni, sa va preocupati mai mult in 2017 de imbunatatirea infrastructurii orasului, de crearea de spatii verzi si de locuri decente de parcare. Astept sa imi comunicati in ce masura credeti ca aceste lucruri sunt posibile.
***
La câteva săptămâni distanță, a venit și răspunsul:
raspuns
Practic, ce înțeleg eu din acest limbaj de lemn, este că trebuie să fiu recunoscătoare că drumurile s-au mai lățit prin 2009, când oricum tot pustie era zona și nu erau atât de multe clădiri construite. Acum, 8 ani mai târziu, când peisajul arată complet diferit, e ok ca bătrâni și copii și tineri să meargă direct pe șosea, pentru că nu au un trotuar cumsecade. Spațiile verzi nici nu sunt pomenite în răspuns, parcă zici că am întrebat de farfurii zburătoare. Nu mi-a zis nici cât de frecvent sunt măturate străzile din Popești Leordeni, dar mi s-a promis transparență totală dacă vreau să merg la Primărie și să verific aprobările.
Nu mă înțelegeți greșit, iubesc apartamentul nostru, îmi place blocul în care stau, mi se pare foarte strașnic construit și într-un an jumate de când stăm aici, am trăit în liniște și pace cu totți vecinii și ne-am înțeles foarte bine legat de tot ce a presupus lucruri administrative. Dar străzi curate și un potențial loc în care să plimb un potențial cărucior la un moment dat nu mi se pare deloc o cerere extraordinară. Așa că las aici acest răspuns, ca cei care l-au compus să treacă în nemurirea virtuală cu el și în speranța că, la următoarele răspunsuri la scrierile către instituțiile statului (degeaba), se va adăuga și nota personală, căci, poate ei nu știu, dar cetățenii sunt și ei oameni simpli, care vor mai ieși și la vot și la protest și la tot ce e nevoie ca să simtă că trăiesc într-o țară civilizată.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s