Home

 

Mi-au plăcut dintotdeauna aceste păsări caraghioase, dar mereu îmbrăcate de petreceri simandicoase. Deși Magellan le-a numit inițial niște gâște ciudate și Vasco Da Gama a zis că sunt niște rațe mari care nu pot zbura, pinguinii m-au cucerit total în urma vizionării documentarului March of the Penguins din 2005. Și dacă mai aveam vreun dubiu, pinguinii din filmul animat Madagascar clar mi-au câștigat admirația. Cine nu știe replica Just smile and wave, boys, să treacă imediat să urmărească filmul, am zis! 🙂

Pinguim Imperador

 

La prima mea întâlnire în oraș cu Neil, a venit vorba cumva despre pimguini și el mi-a zis că sunt creaturile lui preferate. Ei cum să nu consider semn așa ceva? Când am vizitat împreună Aquarium-ul din Barcelona, cred că am petrecut jumătate de oră numai admirând simpaticele păsări cum își fac de lucru pe gheață sau prin apă.

 Specia mea preferată o reprezintă pinguinii imperiali. Nu numai pentru că au și galben în coloritul lor și astfel sunt perfecțiunea întruchipată, ci și pentru că trec prin foarte multe încercări să aducă noi pinguini pe lume. Îndură un frig teribil, masculii sunt cei care poartă oul, în timp ce femelele pleacă după mâncare (asta da exemplu de emancipare feminină) și sunt monogami, își aleg același partener cu care se împerechează în fiecare an. 

Neil mi-a făcut cunoștință și cu o specie care se întâlnește pe coasta din Scoția, puffins pe numele lor și ei extrem de simpatici în apariție.

puffin

 

Ce să zic, îmi plac mult, sunt serioși și amuzanți în același timp și tocmai de aceea am adunat tot felul de lucruri care conțin imagini cu pinguini: șosete, bluze, broșe, tot felul de obiecte decorative și vreo patru pinguini de pluș. Lumea știe că îmi plac mult, așa că majoritatea felicitărilor primite sunt cu pinguini și am primit inclusiv nenumărate dulciuri în forma simpaticelor creaturi.

 

La o aruncare de privire pe Pinterest, mi-ar cam plăcea și o lenjerie de pat cu pinguini și o traistă asemenea. Fie, și o umbrelă, dacă tot a apărut la căutări.

 ping

Oare ce temă va avea petrecerea de botez a micului Ionas, mă întreb? Hmm…rămâne de văzut. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s