Home

Spune-se că bebelușii vin pe lumea aceasta fără de păcat, că ei sunt suflete pure și chiar sunt considerați îngerași de către unii în primele săptămâni de viață. Cu toate astea, se mai spune că ei poartă păcatele părinților, ale bunicilor, ale străbunicilor și tot așa. Practic, așa cum poartă suma tuturor genelor din arborele său genealogic, așa moștenește și păcatul originar.

Tocmai de aceea se săvârșește slujba de botez, întru creștinarea micuțului și iertarea tuturor păcatelor de dinaintea lui. Așa că am decis să îl botezăm și noi pe miculeț al nostru și am ales să îl introducem tot în tainele creștinismului ortodox, așa cum sunt și eu botezată.

Cu emoție în suflet, am pășit în aceeași biserică în care ne-am cununat, cu același Părinte Vasile, care a fost alături de noi mai acum un an. Ionas al nostru a dormit mai toată slujba, dar noi, părinții și nașii, și familiile și prietenii, am ascultat rugăciunile și ne-a tresărit totuși puțin inima în momentul sfântei băițe.botez

Pentru petrecere, evident că am vrut și o temă pinguinească, așa că am încercat să aducem elemente cât mai multe în această notă: am avut pinguini imperiali adunați în jurul lumânării pentru slujbă, așezați cu grijă tot de către Dona de la Purpuriu, cu care am colaborat și la nuntă și cu care aș colabora ori de câte ori aș avea nevoie de flori frumoase și deosebit aranjate; mărturiile au constat în pinguini-magnet care țin o minge de rugby (asta e nebunia soțului), realizați cu mare migdală de către Doar un Hobby; am avut baloane cu heliu albe, negre și galbene, livrate de către cei de la Blu Party; iar cireașa a fost chiar tortul care arăta într-un mare fel, copt și decorat de către cofetăria Alice, care până acum pe mine nu m-a dezamăgit în ceea ce privește prăjiturile lor. La toate astea, am adăugat același fotograf mega talentat, pe numele lui Nicu, și același DJ jucăuș – Alex, cu care am colaborat și la nuntă.

Eu una m-am bucurat că pur și simplu m-am văzut cu toată lumea dragă mie și că ne-am putut bucura împreună pentru minunea asta mică ce a decis să ne aleagă pe noi ca părinți. Și ca să fie totul într-o notă ludică, am zis să avem și câteva joculețe, astfel că unii s-au întrecut în sortat bomboane M&M pe culori cu ajutorul unui pai, alții au vrut să vadă câte bezele pot căra cu bețișoare chinezești și cei mai curajoși au încercat să elibereze bomboanele captive într-o minge de folie de plastic. Și toată lumea și-a lăsat amprenta la propriu drept amintire pentru Ionas, pe un simpatic tablou creat de cumnata mea, Emi.

dav

Așa bine ne-am simțit, că nu știu când a trecut timpul. Și deși preotul a zis că la a treia vizită la biserică ne face discount, noi am stabilit că ne vom bucura puțin mai mult cât doarme Ionas mai multe ore noaptea și ne vom minuna din plin de câte expresii poate să facă într-o singură zi. Amin!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s