Home

Sunt cu Ionas in Călărași. Am ieșit la o plimbare, întrucât a fost o zi frumoasa, cu soare și aer plăcut. Pe unde ne place noua sa ne plimbam, era cam multa gheață pe jos, așa că am ieșit la bulevard. Acolo, surpriza! Strada plina de oameni forfotand de colo colo. Ia uite, dom’le, îmi zic, să mai spună lumea că în orașele mici nu e lume pe străzi.

Mai merg ce mai merg, observ totuși că mulți dintre cei aflați pe strada sunt oameni aflați prin toamna vieții. Ei, îmi zic din nou, bine că ies la soare și fac mișcare, in loc sa stea ascunși în casă. In Călărași, probabil ca Și în alte orașe mici și nu numai, sunt foarte multe bănci. Unele langa altele pe alocuri.

Mai împing eu ce împing la cărucior, când observ că bătrânii stăteau la cozi la bancomate. Aaa, îmi pică și mie fisa. Au intrat pensiile!!! De aia așa agitație azi in oraș. Mă uit cu inima îndoită pe Home Banking-ul meu. Nope, salariul meu de mamă, ăla plătit de stat, încă nu a intrat. E ok, cine are nevoie sa ii intre salariul la o dată fixă pe luna? Mai ales după sărbători? Macar bătrânii zburdă fericiți pe aleile orașului.

La sfârșit de plimbare, am vrut sa intru într-un supermarket sa cumpăr niște detergent. M-am răzgândit când am văzut ce cozi erau la case. Pensionarii își făceau proviziile cu banii proaspăt scoși de la bancomat.

Resemnată, am venit acasă și am încins o partida de joaca, în speranța că vor fi si mamele plătite pe luna asta la un moment dat.


Sursa foto

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s