Home

De ziua lui Ionas, am decis sa ii facem un cadou mai atipic. Am realizat că suntem părinți de un an, că Ionas crește și că mâine poimâine vom avea și primele tantrumuri, primele “greșeli”, primele situații mai dificile. De fapt, eu am fost șocată când el a început să aibă crize de furie la 11 luni, să se arunce pe spate când nu îi convenea ceva, să ne zgârie sau chiar sa ne lovească daca nu făceam lucrurile exact cum și-ar fi dorit el. Recunosc că nu eram pregătită pentru așa ceva.

Astfel că am decis sa pornesc o călătorie într-un program de Parenting. Mereu am considerat că pe măsură ce știi mai multe, chiar și ipotetic vorbind, tot așa te vei simți ceva mai pregătit când situațiile respective își vor face apariția.

Nici nu am făcut mult research. Un simplu video vizionat absolut întâmplător pe Facebook cu Urania Cremene m-a determinat să intru în programul All About Parenting.

Este un program online, prin urmare pot accesa oricând filmulețele Uraniei și nu este nevoie sa lipsesc de acasă, ceea ce este minunat, mai ales în această perioadă. Încă din primele minute, mi-am dat seama cate am de învățat. Desigur, instinctual, câteva principii zăceau in mine, dar plecând de la origini, respectiv gandindu-ma la ce stiluri de Parenting au abordat părinții mei și cât din ele am păstrat în mod conștient sau inconștient, am avut ocazia sa aștern pe hârtie ce vreau să păstrez și ce as vrea sa fac diferit fata de cum a fost copilăria mea.

Mai mult, mi-am dat seama că eu și soțul meu nu am purtat niciodată discuția Tu ce fel de părinte îți propui sa fii? In ultimele luni, timpul parca a alergat la maraton încercând să bată un nou record și ne-am bucurat doar că am împărțit sarcinile din casa, am reușit să petrecem timp toți 3 și ceva (puțintel) timp doar noi doi. Dar discuția se cerea tinuta. Pentru că vrem sa fim pe aceeași pagină în ceea ce privește deciziile cu creșterea lui Ionas. Pentru că tânjim după regăsirea echilibrului de cuplu, pe langa cea de familie. Sunt idei, gânduri, sentimente care au ieșit la suprafață în urma vizionarii câtorva filme. Mi-am dat seama că, deși Ionas este foarte mic, deja fac unele greșeli pe care mi-aș dori sa le rezolv până mai creste el puțin.

Cred că toți părinții își doresc să crească niste copii independenți, creativi, responsabili, dar în același timp cooperanți, ascultători daca se poate 🙂 și mai cred că uneori chiar ne depășesc unele situații. Așa că am decis sa cream o versiune mai buna a noastră ca parinti, parcurgând acest program și înțelegând mecanismele din spatele unui părinte echilibrat.

Cat despre Urania, ce sa mai zic? A fost dragoste la prima vizionare. Este carismatica, simpatica, amuzanta, are niste abilități de prezentare uluitoare, o dicție impecabila, se vede munca uriașă depusa pentru fiecare frază din program. Chiar azi am primit un formular de feedback de la echipa ei, iar parte din formular era daca as recomanda altor persoane acest program. Ei, uite așa de mult l-aș recomanda, încât m-am decis sa și scriu despre asta 🙂

3 thoughts on “All About Parenting

  1. Alexandra, mulțumim pentru recomandare, o urmăresc și eu. Ce variantă de curs ai ales, Gold sau Platinum? Mă interesează dacă, din documentare și experiența ta de până acum, este o diferență în conținutul celor 2 pachete și, în cazul în care ai ales Platinum, dacă ai avut vreun coaching call cu Urania Cremene și ți-a ajutat. 🙂

  2. Bună, Irina. Am ales varianta simpla, întrucât Ionas este destul de mic (1 an) și încă nu am situații reale pe care as putea sa le discut. La fiecare filmulet, poți adresa in scris întrebări pe tema respectiva in secțiunea de comentarii și primești raspuns de la Urania din ce am văzut până acum. Eu citesc și comentariile, pentru că acolo lumea expune situații reale din care cred că aș avea și eu puțin de învățat 🙂 Felicitari că îți dorești să fii un părinte cat mai bun și mult succes in tot ce îți propui 🤗

  3. Mulțumesc mult, Alexanrdra, pentru recomandare, o să mergem pe varianta simplă, atunci. Și vouă, să se așeze toate cât mai firesc și să dea roade toată încercarea de mai bine!🤗

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s