Home

Hai că a trecut și sărbătoarea aceasta din an. Anul acesta, au picat așa una după alta, nici nu te-ai ridicat bine de la masa de Paște, că hop vine și 1 mai și trebuie să marchezi cumva și ziua asta.

2019 a început pentru mine cu niste obiective stabilite destul de clar. Mi-am propus sa slăbesc câteva kilograme și să mă ușurez și de povara unora dintre datorii.

Astfel că Paștele cumva era un motiv de stres pentru mine. Mă și gândeam la masa îmbelșugată și cum o sa pun eu la loc tot ce am lucrat încet, dar sigur, în ultima perioadă. Mie îmi place foarte mult sa fac cadouri, dar asta insemna și ceva daună la portofel. Ce sa fac, cum sa fac, să fie bine, să nu fie rău.

Am început antrenamentul din timp. Ăla mental, că acolo e de lucru mult. La partea de nutriție, o urmăresc cu mare drag pe Tania Fântână in mediul online. Am intalnit-o personal când făceam antrenamente la Revvolution, dar atunci, culmea, nu am socializat foarte mult. Cred că aveam așa teamă de cantarul ăla, că nici nu o vedeam bine pe ea, eu mă tot gândeam Dă, Doamne, să fi slăbit, că dietă tot nu am ținut oricum! Dar acum îi savurez postările de fiecare data, îndeamnă gratuit la mâncat sănătos și echilibrat, cu sfaturi practice și imediat aplicabile, exact ce aveam eu nevoie.

Așa se face că am simplificat mesele copioase de sărbători. Am făcut un singur desert (un tort decadent de ciocolata cu crema de caramel), dar am mâncat toți ai casei din el vreo 3 zile. Am cumpărat cozonaci, și oricât de naturali, delicioși ar fi vrut ei sa fie, parcă nu au fost chiar ce trebuia, așa că am mâncat mai puțin. In ziua de Paște, duminică, am mâncat micul dejun la țară, apoi a fost o pauza de câteva ore până la prânz, unde am mai mâncat doar friptura cu salata și desert, fara sarmale. Iar de 1 mai, s-a făcut grătar și la noi in familie, dar am inceput cu peștele, iar apoi nu au mai intrat decât doi mici 😄

In nici una dintre zile nu am mai băut sucuri carbogazoase. Am consumat doar apa plata la masa, ceea ce nu făceam inainte.

Perfect clar nu a fost, dar nu m-am simțit vinovată, nu am simțit că îmi plesnește colonul, nici că îmi dă burta pe afara (mai mult decât de obicei). Cert e că simt că am fost mai cumpătată și îmi doresc să păstrez echilibrul asta cat mai mult timp de acum incolo.

Buuun! Ajungem și la money money money. Cum statul acasă cu copilul reduce din bugetul familiei, m-am simțit cumva “obligată” moral să fac puțină ordine și în obiceiurile noastre financiare. Încă lucrăm la câteva aspecte, dar deja se vad îmbunătățiri numai din faptul că facem cumpărături saptamanale la supermarket (cumva planificând mesele), față de hai sa vedem ce ne inspiră la Mega și în seara asta. La clubul de lectură unde mai particip când pot, am intalnit-o pe Natalia Dabija, care scrie foarte frumos despre diverse metode de a economisi. Ce îmi place cel mai mult este că m-a făcut pe mine sa înțeleg că a economisi nu inseamna a te zgârci, in mintea mea erau cam sinonime. Economiile sunt rezultatul unei bune organizări, iar asta îmi place mai mult cum sună. Astfel că citind articolele ei, mi-a venit o idee. Ce ar fi ca in loc sa cheltuim o grămadă cumparandu-ne cadouri unii altuia (noi, familia lui frate-miu și ai noștri părinți), să punem laolaltă o sumă de familie iar din acei bani fiecare să primească ceva nou de Paște. A funcționat perfect! Ba m-am mai oferit și să caut eu pentru toată lumea cate ceva, satisfacandu-mi astfel și pofta de shopping din preajma sărbătorilor.

Așa am incercat eu sa păstrez un echilibru în calorii și în portofel in aceasta perioada a anului. Am hotărât să scriu și aici, poate o mai fi un suflet chinuit acolo care caută soluții la diverse dileme. Nu de alta, dar a trecut Paștele și începe sezonul de nunti 🤣

Advertisement

2 thoughts on “Am MAI Petrecut un Paște

  1. La capitolul mancare anul acesta de Paste am cam sarit calul, simteam efectiv ca sunt mai greoaie :)) La capitolul money, well aici e o poveste grea, o batalie pe care o duc de ani de zile. O citesc si pe Natalia Dabija si mai citesc Money Diaries de la Inoza.ro, sunt faine tare si ma ajuta sa vad cum isi gandesc alti oameni bugetul. Poate, poate oi reusi si eu ceva sa fac in sensul asta.

    • Pe mine mă ajută enorm sa citesc despre exemple concrete de ce pot face in plan imediat, dar depinde și de motivație și de cat de important e pentru tine un obiectiv la un moment dat. Oricum ar fi, să ne fie de bine după niște mese mai copioase 🤗☺️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s