Home

Spun unii ca dureaza cam 21 de zile consecutive pentru ca o acțiune sa devină obicei. Alții spun că durează chiar 66 de zile sa îți devină reflex un anumit lucru.

Eu am inceput noul an cu obiectivul de a slabi din kilogramele rămase restante din sarcina și din primele luni de după nastere, neavând norocul de a reveni la silueta de dinainte. Cel mai tare cred că m-a afectat faptul că am rămas cu burtica, eu având întotdeauna abdomenul destul de bine lucrat. Hormonii, oboseala (da, deși avem atatea la îndemână in era asta, m-am simțit extenuata săptămâni întregi adunate anul trecut), delăsarea, poate și alte lucruri nu m-au urnit suficient cat sa reiau antrenamentele cel puțin pentru abdomen. Dar am inceput 2019 mai conștientă de faptul că trebuie să mă concentrez și pe mine din nou, să fiu sănătoasă, să fiu mai incantata de cum arat și energică pentru un bebe kamikaze.

Astfel că am hotărât să înființez noi obiceiuri în viața mea, obiceiuri care ar putea conduce mai devreme sau mai târziu la îndeplinirea obiectivelor de mai sus. Și am început să lucrez la alimentație. Unii nu au încredere în fructe, le mănâncă foarte rar, spun că balonează, că au zahar, că îngrașă, că sunt pline de chimicale, că sunt bau bau ce sa mai. In mare parte, și eu credeam la fel cu ani în urmă. Abia dacă mancam doua mere și câțiva struguri tot anul. Dar a venit o vreme în viața mea când a trebuit să fiu foarte atenta la sistemul imunitar. Și atunci, citind, întrebând, am aflat anumite lucruri utile despre fructe. Astfel, am aflat că, mâncate pe stomacul gol, fructele nu balonează (a se citi nu putrezesc in stomac și nu stagnează acolo ore in sir), deci cel mai bine ar fi sa fie consumate dimineața, la trezire. A fost un șoc pentru mine la început. Cum sa mănânc fructe la micul dejun, eu care mă trezesc cu foamea in glandă și care trebuie să mănânc ceva consistent ca sa fac fata până la pranz?! Ei bine, iată că s-a putut. Și mi-a priit extraordinar de bine. O vreme, m-am ținut de treabă, însă iarăși a venit o periaoda, când m-am delasat.

Așa că am decis sa fac un exercițiu conștient de a mânca fructe zilnic, timp de 30 de zile, să văd dacă mai apoi corpul meu cere singur porția zilnică sau e mit asta cu crearea obiceiului nou.

Și am început să mănânc din nou fructe, nu mereu la micul dejun, uneori la 2-4 ore de la aceasta masă, depinde ce consumam acolo. Într-o zi am mâncat jumătate de banană ( cealaltă jumătate de “babua” s-a dus la domnul copil), in alta zi am mâncat un bol întreg de căpșune, in alta o mână de cireșe, in alta un măr, in alta ananas cu mango, cert e că mă asiguram să avem mereu fructe in casa pentru a doua zi. Astfel ca, dupa toată luna mai în care am mâncat conștient fructele zilnice, acum le consum destul de natural. Am avut și noroc sa îmi aleg exact luna cu fructele mele preferate, căpșunele, dar chiar și așa obiceiul s-a întipărit. In mai am reușit să slăbesc destul de chinuit 1 kg, dar sunt fericita că am luat aport de vitamine, fibre, antioxidanți cat cuprinde. Cu zilele acestea lungi de vara, îmi trebuie energie foarte multa, fiind acasă cu un copil care se trezește de la 6-6:30 dimineața. Doarme la prânz, ce-i drept, vreo 2 ore, dar asta după ce mama lui și-a parcurs cam 8000 de pași deja, iar în acel rastimp, de multe ori eu gătesc sau mai fac cate ceva prin casă, ca apoi sa o luam de la capăt până la 7, când predau ștafeta soțului.  Este intens programul nostru, dar și distractiv așa că nu mă plâng, insa vreau sa să mă simt în formă, eu fiind și o persoana cu tensiune mică de felul meu.

Așa că se poate. Am testat și mi-am dovedit. Tu ce obicei nou ai vrea să aduci in viața ta? 😊

dav

 

Advertisement

2 thoughts on “Un nou obicei bun

  1. trebuie sa tii cont de 3 lucruri
    – orice aliment consumat in exces ingrasa!
    – ca sa slabesti trebuie sa fii in deficit caloric.
    – organismul are nevoie de toti macronutrientii.

    eu incerc (de ceva vreme) sa reduc consumul de carne; meatless monday si fish tuesday

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s