Home

Eu consider așa, că ar trebui dată o lege sau măcar o ordonanță de urgență care să oblige localurile sa se poarte absolut impecabil cu mamele care ies și ele în oraș odată la câteva luni. Știi ce zic? Covor roșu hai sa fie opțional, dar macar servire amabilă, mâncare în stare excelentă și ambianță deosebită.

Bine, hai că poate mamele și așa au atâtea “beneficii”. Atunci măcar o lege pentru prietenele care se văd în sfârșit toate la o masa după luni întregi, după ce fiecare și-a făcut agenda astfel încât să reușească să ajungă la intalnire. Prietenia ar trebui și ea tratată cu maxim profesionalism. Știți ce greu e să păstrezi prieteni buni in ziua de azi? Când nu te mai vezi, nu te mai auzi? Te despart mări și țări, nopți nedormite, stres și oboseala de la munca, copii kamikaze etc etc și ajungi in sfârșit la o masa, apăi ar trebui sa fie lege ca nimeni și nimic să nu întrerupă zenul întâlnirii.

Hai sa nu mai țin suspansul și să vă zic oful meu. In sfârșit s-au aliniat astrele aproape perfect, tot a lipsit o prietena de la întâlnire, dar am reușit să fim 5 din 6, mare lucru. Ne dăm întâlnire la Energeia, unde toate mai fusesem înainte și aveam de gând să petrecem ceva timp acolo, apoi poate chiar să găsim un loc cu dans, căci dacă tot am lăsat copilul acasă cu domnul soț într-o sâmbătă seara, macar sa fie bairam până la capăt.

Ajungem in Energeia, ne punem pe povestiri, care ce a mai făcut, ce planuri sunt de vacanta și câte altele. Cine a mai fost aici știe deja de tradiționalele platouri cu cartofi prăjiți. Noi am decis că ar însoți perfect doua sticle de vin, așa că am comandat și am continuat veselia. Pe langa asta, doua sticle de apa minerala mari.

La un moment dat, ieșim din local, toate, ca sa le insotim pe fumătoarele grupului și nu care cumva sa irosim un minut de stat împreună. Mentionez că am ieșit din local cinci femei, fiecare cu câte un pahar de vin in mână. La întoarcere, surpriza, masa noastră goală pușcă. Nu tu vinul, in care mai era de doua pahare, nu tu apa care nu se știe câtă mai era.

Amuzate, ne-am dus să întrebăm ce s-a întâmplat. O alta chelneriță decât cea care ne servise ne-a zis că normal că ea a curățat masa, pentru că nu am lăsat absolut nimic la masa cum că am mai fi acolo și ea nu a făcut nimic gresit, doar și-a făcut treaba. Încă relativ calme, o întrebăm dacă a verificat sa vadă dacă masa a fost achitată înainte să o debaraseze. Zice că nu, că nici nu s-a gândit că nu ar fi achitata. Și o tot ținea cu ea nu a făcut nimic gresit. Îi spune A că mai era vin in sticla. Se duce, verifică sticla care era deja la gunoi, o scoate DIN GUNOI, și ne zice așa este, puteți să o luați înapoi, și ne-o așează frumos pe masa. Încă încercând sa rămânem calme, îi explicăm că noi din gunoi nu bem, și că mai bine sa meargă la colega ei și să găsească o soluție pentru situația creată.

Câteva minute mai târziu, vine cu un pahar de vin, ne spune că e turnat la bar fresh (paharul nu se aburise deloc, pentru noi era destul de clar că fusese tot vinul scos din gunoi turnat in pahar) și cu o sticlă de apă plata care e din partea casei. Le pune pe masă și zice, altceva mai doriți? (a se citi cu ironie și ușor agresiv). Îi spun cu ultima fărâmă de calm rămasă că ne-ar ajuta niste pahare la sticla de apa, având în vedere că le debarasase pe ale noastre. Își dă ochii peste cap și merge să aducă pahare.

Între timp, vine și chelnerița cea dintâi, îi povestim și ei toată situatia, admite că nu e acceptabil așa ceva și că va anunța mai sus comportamentul colegei…și cam atât. Cerem nota și anunțăm in avans să stea fara de pace, că prea curând nu mai călcăm pe acolo oricum.

Numai de curiozitate, am intrat apoi pe pagina lor de Facebook. Foarte multe review-uri de genul mâncarea bună, dar păcat de servire. Cu toate astea, mereu plin când treceam pe acolo, mai ales pentru un local care nu accepta rezervări, decât dacă ai card de loialitate, whatever that means.

Puteam să facem scandal mult mai mult, puteam să le zicem pa și să nu mai plătim nimic din momentul in care ne-am văzut debarasată masa. Ați crezut că am plecat așa, cinci femei care zic eu că nu arătăm chiar a coate goale, bine paaaa! Nu am făcut asta, nu era scopul nostru sa obținem mese gratuite in oraș. Că ne-ar fi plăcut să fie cu bun simț și să aducă o sticla noua de vin pe care sa o desfacă in fața noastră și din care sa toarne cele două pahare, pentru că așa ar fi fost corect e altceva. Am achitat și am plecat mai departe.

Scopul nostru era să fim împreună și să ne simțim bine, fara energii negative de la chelnerițe care nu știu, nu vor să își facă meseria. Așa că asta am și făcut, am mers în următorul local unde ne-am dezmorțit și am dansat împreună cateva melodii, apoi ne-am mutat la Interbelic.

Foarte activă am fost pentru o seara de sâmbătă în oraș, îmi era dor așa de o noapte cu prietenele, noapte pe care am incheiat-o aproape ca Cenușăreasa, la 1 noaptea, căci știam ce mă așteaptă a doua zi acasă 👶

Să revin de unde am plecat, mana sus cine e cu mine pentru ordonanța aia de urgență 🖐️

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s