Home

Încă transmit în direct din Scoția, țara de baștină a soțului meu. Am decis să stăm o săptămână de data asta, să profităm de ultimele luni in care eu nu îmi număr zilele de concediu 😅

Pe lângă faptul că am avut parte de trei zile magice cu soare din plin (azi ne-a prins ploaia din urmă, dar nu am suferit prea tare, căci oricum am fost în mașină în majoritatea timpului), mă gândesc dacă nu se întoarce Ionas vorbitor de limba engleză de aici. E mai ceva ca un papagal, repetă tot ce aude, chiar daca mai mult pe limba lui, se vede cât se străduiește să se înțeleagă cu bunicii scoțieni.

Eu nu încetez sa mă minunez de cat de frumoasă este această țară. Multa verdeață, mult aer curat, foarte putini fumători, peisaje superbe, cărămida asta roșie de pe clădiri care dă un farmec aparte arhitecturii, oameni prietenoși, totul este cu adevărat odihnitor și relaxant când vii din jungla de beton a Bucureștiului, dar mai ales a Popești Leordeniului.

Pe lângă Glasgow, unde ne plimbam de fiecare data, am vizitat acum o mica grădină zoologică foarte simpatica, Five Sisters Zoo, o afacere de familie, dedicată salvării animalelor din circuri, dar și din alte medii unde sunt exploatate. O plimbare perfectă în aer liber daca vremea este frumoasă, iar noi am avut parte de o zi perfect însorită când am vizitat-o. Ionas a descoperit o nouă pasiune pentru suricate, unde a petrecut minute in sir chemandu-le la geam și facandu-le cu mâna.

Am făcut o excursie și în Inverness, un orășel superb, cu râu, cu castel, cu străzi în pantă, cu bere bună artizanală și mâncare delicioasă.

Am avut parte și de ceva erupție dentară din partea lui Ionas, așadar se face că primele 2 nopți au fost mai mult cu plansete și țipete de neconsolat, dar știm că nu avem ce face prea mult, decât să fim acolo pentru el. Și-a spălat oricum toate păcatele, căci a început deodată să spună un “mama” atât de clar și cristalin si mi se pare mie că încărcat cu atâta dragoste, că îmi ia orice suferință legată de nesomn. Nu i-am luat decât 18 luni jumate ca să spună cuvântul 🤣 Toată lumea avea o denumire in jur, numai mama lui nimic.

Mai avem de stat, nu știu dacă vremea va mai fi chiar așa de frumoasă de acum încolo, însă va fi timp petrecut în familie, și asta contează cel mai mult. 😊

(Zonă de alergat din vecinătatea casei bunicilor)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s