Home

Au trecut doar două zile de când am aflat cu toții despre situația lui Dan, vecinul nostru, tătic de 6 luni astăzi. În aceste două zile, tot Popești Leordeniul s-a mobilizat și  nu numai.

Ieri a fost organizat un eveniment caritabil la un restaurant local, Bistro Lemon, iar bănuții din vânzări merg către familia lui Dan. Pentru a putea face față comenzilor, unii vecini s-au transformat în livratori aseară și au onorat comenzi după cum au putut.

FB_IMG_1583132101552

Tot ieri, am aflat de la soție că Dan este puțin mai bine, a reușit să mănânce, i s-a scos drena de la inimă și azi se va afla cum rămâne și cu cea de la plămâni. Toți vecinii și nu numai îi ținem pumnii și ne rugăm să fie mai bine.

Acum două nopți, s-au pus bazele și unui grup de licitații, una dintre vecine, mamă a doi copii, s-a dedicat trup și suflet să aibă gijă de grup. Încercăm și noi, alte vecine să ajutăm cum putem. Nu e deloc lucru ușor, toate postările trebuie urmărite să aibă date complete pentru a licita, unii oameni au încercat deja să vândă produse, nu să liciteze, și trebuie în permanență să fim atente, să fie totul corect și transparent. E solicitant, în nici 2 zile s-au strâns peste 800 de oameni. Dar e un lucru mic pe care îl putem face să ajutăm și noi.

Rămân umilă și mută de admirație și crește inima în mine să văd cum oamenii își unesc forțele ca să ajute. Ne mai certăm, ne mai ciondănim, acuzăm de una și de alta, ba că nu s-a aruncat gunoiul corect, ba că nu se respectă regulamentul de parcare, ba că cineva gătește cu prea multă ceapă și miroase, dar când se ivește o astfel de situație, parcă o mână mare și invizibilă ne aduce pe toți laolaltă și lucrăm toți pentru a ajuta. Fascinant!

Las mai jos încă o dată detaliile pentru donații, sau dacă aveți prin casă obiecte ce ar putea fi de interes în licitație, puteți participa pe grup sau mă văd eu cu voi pentru a le lua și licita personal.

Zi frumoasă să aveți și sănătate multă!

IBAN Beneficiar: RO66INGB0000999901781516
Moneda: RON
Nume Beneficiar: Maria Cristina Grigore
Banca Beneficiar: ING Bank Bucuresti Centrala
Cod SWIFT: INGBROBU
Detalii tranzacție: Donatie

 

Advertisement

One thought on “Puterea comunității

  1. Pingback: Dan nu mai este… | Alexandra Clark (Chițu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s