Home

Mie îmi place cafeaua. Cred că am mai menționat asta de câteva ori. Sunt și dependenta, fără ea mă doare capul, sunt aiurită și chiar morocănoasă. Dar îmi place și gustul. Cafelei bune, vreau sa zic. Îmi place atunci când iau o sorbitură, să simt notele intense de boabe de cafea proaspăt râșnite. Nu numai că mi se trezește creierul la viață, dar nu de puține ori m-am trezit zâmbind galeș către paharul acela de cafea.

 

Acum, în casă fiind de atâta vreme, privată de plăcerile lumești constând în flat white to go dimineața, în drum spre birou, sau flat white savurat pe îndelete sâmbăta, la o cafenea din București, am decis macar sa facem cumva sa aducem cafeaua buna în casă.

Până mai deunăzi, aveam un aparat Nespresso. Ne-a servit dragul de el aproape 4 ani, doar că în ultima vreme nu mai suportam gustul cafelei la capsulă. Chiar și în casă fiind, bem in continuare destul de multă cafea, două sigur pe zi, uneori și 3. Stați liniștiți, la 11 noaptea picăm lați oricum.

Am căutat noi pe internet, am mai făcut sondaj între prieteni sa vedem ei ce mașinării au acasă și am ajuns să cumpărăm un DeLonghi, care se întâmpla să fie și la preț redus.

 

img_20200424_1507056804235982724644396.jpg

La aspect nu e chiar cine știe ce, puțin cam plasticos pentru gustul meu, dar a câștigat puncte la părerile cumpărătorilor și la preț.

 

Ei, și aparatul fiind cumpărat, a început cercetarea de piață a cafelei de specialitate care face și livrări. Am luat aproape la rând cafenelele la care obișnuiam să mergem, să vedem care fac livrări.

Dar, in plină cercetare, mi-am amintit de un loc mic de pe lângă Piața Obor, de unde mai cumpărasem cu ani în urmă o cafea foarte buna, când îmi aveam reședința pe la Foișorul de Foc. Și am intrat pe internet, să văd dacă mai exista. Și da, Cafethescu încă există și face și livrări.

Zis și făcut. Cât ai zice espresso, am comandat doua pungi de cafea, o Columbia – Choco si o GUATEMALA HUEHUETENANGO. Pfuai! Ce era Maia Morgenstern in reclama aia, tot la cafea, de zicea că și-ar dori sa nu se termine nicicând, dar eu!!

Ora comanda de cafea, adică 500 Gr în total, a dispărut în nici o săptămână, dar recunosc că ne făceam cafea și pentru a ne bucura de aromele alea atât de gustoase.

Așa că până să rămână goală punga, am mai dat o comanda. Pentru că am prins minivacanța cu 1 mai, ne-a sunat proprietarul magazinului și ne-a întrebat dacă e ok sa o aducă el a doua zi, că avea drum în zona. Daaaa!

Aparatul noștri cel nou și el își face treaba excelent, ne tot întrebam cum de am stat cu Nespresso atâta timp. Dar recuperăm noi! Încă nu am apucat sa ne jucăm de-a spumatul laptelui.

 

Așa că, daca îți place si ție cafeaua buna, recomand din inima Cafethescu. Și dacă știi un loc deosebit, chiar te rog sa îmi spui și mie de el. Și când s-o putea, parol că fac și cinste cu o ceașcă de cafea 😊

img-20200502-wa00095721024568549085340.jpg

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s