Home

Ce să zic, e bine și când nu am somn noaptea uneori. Uite așa am ajuns, frunzărind internetul, să descopăr că editura Humanitas are o bibliotecă virtuală, de unde poți downloada gratuit câteva zeci de titluri în format pdf.

Nu mai citisem Radu Paraschivescu deloc, așa că, într-o noapte în care pare-se că eram certată cu somnul, am downloadat Bazar Bizar. Încă de la prima povestire, mi-am înăbușit cu greu câteva hohote de râs,nu de alta dar citeam în întuneric, lângă copil, și nu voiam să îi stric și lui somnul. Cartea începe cu o poveste corporatistă. La fix! :)) Nu e o poveste pentru necunoscătorii limbajului romglish. Altfel, te ia amețeala.

“Văd că ai graduat chiar în vară. Între noi doi, Alin, pe o scară de la 1 la 10, la ce nivel crezi că ai putea să performezi?”

Acesta e un exemplu light. Sincer îți spun, dacă ești un mare iubitor al limbii române, cum e de altfel și eroul povestirii, mai bine sari de partea asta a cărții. Dar dacă ești un corporatist trecut prin evaluări, assessmenturi, feedback-uri și alte cele, povestea asta e un adevărat deliciu. Poate și un semnal de alarmă, desigur, dacă e să fiu mai serioasă. Dar prefer să rămân glumeață 🙂

Eu mai și cred în treaba asta cu alinierea planetelor, sunt ferm convinsă că toate se întâmplă cu un motiv și că nimic nu e întâmplător. Zilele trecute, mi-am tot stors creierii de o idee wow pentru pregătirea unui eveniment online. M-am gândit și răzgândit de 100 de ori.

Apoi, am dat peste o altă poveste din cartea lui Radu Paraschivescu. Se făcea că era un scriitor în Chitila, bântuit de gândul că orice poveste grozavă a fost scrisă deja. Sărmanul avea publicată o carte, dar era dezamăgit și de aceea, apoi orice idee pentru un nou roman pare să fi fost deja exploatată în alte cărți sau publicații. Povestea e comică și tragică în același timp.

Eu am rezonat tare mult cu acest scriitoraș. I-am înțeles chiar și frustarea legată de locuința sa. Păi cum să fii un scriitor de succes din Chitila?! Toți ăia buni stau central, în Cotroceni, Aviatorilor, mai știu eu unde. Dar eu în Popești-Leordeni? Ce șanse de originalitate să am eu cu așa adresă?! Nu mai zic de ideea centrală a evenimentului meu. Orice motto îmi venea în minte, aparținea deja vreunei bloggerițe sau unui trainer sau unui coach faimos.

Daaaaar, după ce m-am amuzat cu această lectură, am avut și revelația. Ce îmi trebuie mie super motto? Eu am deja brandul meu personal. Și ca al meu, ce să vezi, nu mai are nimenea :)) Iar cu acest gând am început să creionez altfel evenimentul. Pentru că, zic eu, pot avea un moment de drop the mic, fiind eu însămi! Acum, om vedea ce va fi.

Ca să fac și încheierea acestui articol, nu uita de cărțile pe care le poți downloada gratuit. Să nu zici că ai citi ceva, dar nu ai buget pe luna asta pentru cărți 🙂 Iar mai apoi, oricât de în impas ar părea că ești, poți oricând să faci un pas în spate, sau sa iei o pauză. Ideea salvatoare vine ea.

Spor să ai!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s