Home

Tocmai am încheiat o mică escapadă la Brașov. Scopul principal era sa găsim ceva zăpădă pentru derdeluș, scopul secundar să mai schimbăm un pic peisajul, mergând într-un loc drag nouă. Încă analizez dacă mă bucur sau nu că am fost plecați.

Au fost niște momente în care Ionas ne-a provocat îngrozitor pe amândoi. Știu că în ultimul an am ieșit din ritmul normal de foarte puține ori și poate de aceea orice schimbare pentru el a venit cu niște temeri, frustrări și altele. Dar erau momente când simțeam că scoate tot ce e mai rău din mine. Știu de acum toată teoria din lume. Coborât la nivelul lui, explicat, păstrat distanța cât a vrut el, ținut în brațe cât a vrut el, asigurat că îl iubim și câte și mai câte tehnici. Din păcate, în unele momente, ne-am simțit neputincioși în fața unui copil de 3 ani care părea doar…foarte răzgâiat.

Și e tare greu când îți pui speranțe de ceva relaxare în 2 zile, dar ajungi de fapt enervat, obosit, fără nici un chef, spunându-ți că nu mai pleci nicăieri cu copilul, că mai rău te stresezi.

Daaar, are mare noroc că poate fi și adorabil. Și când (cred eu) a realizat că a întins prea tare coarda, am observat că a schimbat modul de operare. Oh, scuze mami, oh, sorry daddy! Muah, un pupic mare pentru mami și o îmbrățișare strașnică pentru daddy. Ochi mari și drăgălași de cățeluș iubibil și gata supărarea!

Nu e un adult în miniatură, îmi tot repet, nu are creierul suficent dezvoltat, îmi repet, e un copiluț care vrea să se asigure mereu că mami și daddy îi vor fi alături. Chiar și când, de nervi, îi dă o palmă lui mami fix peste ochi, de mami vede steluțe verzi câteva secunde.

Și până la urmă, nu ne oprim aici cu excursiile, chiar dacă asta înseamnă mulți nervi puși la încercare. Plus că se vede că îi place când ne plimbăm, atâta că nu mai are siguranța aceea că știe fiecare colțișor al casei sau al străzii și de aceea poate că devine mai agresiv.

Am luat și câteva lecții, și anume să fim mai atenți la cazare, am ales un hotel care avea și scări la exterior, să ajungi la cameră si scări la interiorul camerei și cred că ne-a obosit numai frecușul ăsta în unele momente ale zilei. Și, evident, să avem așteptări mai mici de la o escapadă cu copilul, să ne concentrăm pe 2-3 activități care să îi aducă lui plăcere și gata.

A, și dacă sunteți în Brașov, faceți o rezervare la Dei Frati, pastele lor sunt geniale și beți o cafea la CH9 Specialty Coffee într-un decor absolut hygge.

Weekend fain!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s