Home

4 nu pare cine știe ce număr. Nu e nici măcar jumătate din strălucitorul și mult doritul 10. Dar, pentru mine, azi, e un număr minunat.

Se spune că nu exită număr mai stabil decât 4, iar simbolismul acestui număr este reprezentat de către pătrat. Pătratul întruchipează ordinea universului și este văzut ca fiind stabil și solid.

Și cam așa mă simt eu, dupa 4 ani de la căsătorie. Într-o fortăreață puternică și stabilă. Mai vine și furtuna, mai uităm un geam deschis și se cam face dezordine în cetate, dar, la sfârșitul zilei, facem curat, securizăm geamurile și ne vedem liniștiți de viață.

Vezi tu, pe mine nu mă impresionează cuplurile care spun că nu se ceartă niciodată. Desigur, și pentru că eu sunt prea vulcanică să stau pe armonie non stop. Pentru mine, nu certurile dau tonul relației. Pentru mine, este absolut VITAL să nu mergem supărați la culcare. Discutăm, despicăm firul în 1937387 de răsfire, căutăm posibile soluții și alegem ce putem face să fie bine, să nu fie rău. Apoi, dormim.

Ideea pătratului e că cere muncă pentru a fi întreținut așa stabil. Și toate laturile trebuie să lucreze la asta. Și îmi place să cred că și noi am muncit la pătratul nostru și nu ne oprim aici. Iar între timp, a mai apărut și un ghemotoc între noi, care crește și vorbește și nu se mai oprește 🙂 Și da, nu o să mint cuplurile tinere, un bebeluș poate să îți dea peste cap viața armonioasă în doi, mai ales dacă e certat cu somnul, super energic și kamikaze pe alocuri. Au fost momente când chiar am fost epuizați la sfârșitul zilei ca să mai avem grijă și de pătratul nostru? Oh da! Dar ne-am adus aminte mereu la timp că suntem și doi, înainte să fim 3. Așa că am îngrijit mereu cetatea, chiar dacă uneori la nivel minimum.

Și iată-ne aici, la o aniversare de 4 ani de la căsătorie, zi pe care încă mi-o amintesc în multe multe detalii. Sunt ceva beneficii și la exersarea asta a stării de mindfulness. Să fii prezent în prezent. Astfel, îmi aduc aminte cum am luat micul dejun în ziua nunții, alături de Neil (nu am dormit separat în noaptea de dinaintea nunții), apoi am mers la machiaj și păr, apoi la hotel, au venit fetele mele să mă ajute cu rochia, la biserică am avut parte de cea mai frumoasă slujbă pe care nu visam vreodată să o am, apoi la ședința foto, exact pe Calea Victoriei, cu turiști curioși să îl pozeze pe Neil în kilt, apoi petrecerea, la care chiar am dansat foarte mult, pentru că așa de bine am organizat totul, încât la petrecere chiar am petrecut, mai ales că nu știam că sunt deja puțin însărcinată :))

La mulți ani nouă! 4 e un număr grozav!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s