Home

Dacă tot am început săptămâna cu gânduri de turistă, am zis să o închei prin a îți face poftă de încă o plimbare. La mijloc de martie, am fost la Bruxelles, de vineri până duminică. Am prins bilete foarte ieftine la WizzAir, dar până la urmă am plătit ceva extra pe lângă, întrucât am decis să luăm totuși bagaj de cală și să ne alegem noi locurile în avion, având în vedere că era și copilul cu noi.

A fost o combinație atipică de călătorit, adică am fost noi trei, cu mama și cu o mătușă a mea. Așa s-a nimerit 🙂

Orele de zbor au fost super matinale, dar, cu puțină pregătire, Ionas a făcut față cu brio trezirilor din miez de noapte. La aeroport, s-a comportat exemplar, atâta că îi tot făceau cu ochiul dulciurile în ambalaje gigant, dar am reușit să îl distragem cu niște chec home made de bunica lui.

Pentru că am călătorit în număr mai mare, am închiriat un apartament, departe de centru, dar care a fost numai bun pentru șederea noastră de două nopți. Am reușit să ajungem la cazare după ce am zburat, am luat un autobuz din Charleroi în Bruxelles și un Uber de la Gara de Nord la apartament.

Am și avut noroc de o vreme excelentă, ne-am putut plimba foarte mult pe jos, a mai bătut vântul, dar nu ne-a oprit pe noi de la plimbări. Nu am bifat destinații culturale deloc, ne doream să vedem Mini Europa, dar era închis în perioada aceea. Așa că am bătut la pas străduțele din preajma Grand Place, am mâncat în tihnă, am savurat o bere, că doar eram la mama ei acasă și doar de aceea am avut de fapt și bagaj de cală, am găsit și cafea de specialitate, ne-am plimbat cu City Bus și așa am văzut și Atomiumul, am băut o ciocolată caldă bună rău la Leonidas, în Galerie du Roi, am mai băut o cafea în tihnă, singură, la o masă îndreptată către o piațetă, în timp ce mama și mătușa se desfătau în Primark, am râs, am mers mult pe jos, am mâncat gauffre și cartofi prăjiți și am cumpărat ciocolată. Dacă îl întrebi pe Ionas ce i-a plăcut cel mai mult, a fost băiețelul care face pipi, Menneken Pis. I s-a părut deosebit de amuzant.

Personal, Bruxelles nu mi se pare chiar cel mai grozav oraș pe care l-am vizitat. De îndată ce pășești în afara centrului, atmosfera devine mai posacă și sunt zone unde începi să mergi mai repejor, că nu pare chiar safe. Dar, pentru mine a fost gura de aer care m-a scos la lumină din nou. Din cauza situației cu războiul de la graniță, intrasem într-o pasă tare urâtă, aveam coșmaruri în fiecare noapte, eram foarte irascibilă. Nu că s-a dus de tot senzația, dar m-a ajutat să dau un restart. Așa că aleg să rămân cu amintirea mirosului de ciocolată topită în nări, cu bucuria mersului pe jos și al timpului petrecut în familie.

Hai weekend frumos oriunde te-ai afla!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s