Home

Mi-e dor să fac un city break în București. Așa numim eu și prietenele mele un weekend în care ne plimbăm în București ca și când am fi turiști. Asta plănuiam pentru weekendul ce doar a trecut, deja mă gândeam unde ne vom plimba, unde vom bea cafeaua, unde vom face poze frumoase, dar ce să vezi, pe lânga faptul că Domnul Copil a cam răcit, a bătut un vânt năprasnic în tot orașul de nu prea aveai șanse să mergi pe stradă fără să înceapa dinții să scrâșnească de la praful infiltrat.

Dar parcă nici numai în casă să stăm nu aveam chef, și nici de dat ture fără sens la mall nu prea ne ardea, așa că am căutat alternative.

Sâmbătă, am mers la muzeul Antipa. Deși mai fusesem cu Ionas când era ceva mai mic, acum altfel a admirat creaturile de pe acolo. Pe unele le recunoștea din cărțile de pe acasă, sau de pe Harta Animalelor cu sunete pe care o are, sau din ce a mai văzut pe la televizor. Era foarte mândru când recunoștea o specie. Desigur, foarte impresionant a fost scheletul gigant, că doar ce ne uitasem pe o carte cu dinozauri cu o seară în urmă. Apoi, să ne simțim puțin în city break, ne-am oprit la 5ensi în Piața Victoriei să mâncăm, un loc unde mereu mâncarea este foarte bună și personalul este mereu atent. Hai că ne-am simțit puțin turiști până la urmă.

Duminică, am ales să mergem la Casa Experimentelor. Chiar interesant locul și pentru copii și pentru noi ăștia mari. Chiar mă gândeam ce bine mi-ar fi prins să îmi fie așa demonstrate unele principii la fizică, poate prindeam și eu puțin drag de această materie, dar nu a fost să fie. Rămân pricepută la cuvinte :)) Ce aș fi vrut să fie diferit acolo a fost abordarea domnului care a ținut prezentări demonstrative. Deși a văzut că publicul era între 4 și 8 ani, nu și-a adaptat deloc discursul, deși avea potențial povestea, iar tonul cu care prezenta era foarte plăcut. Dar ce să înțeleagă cei mici principii complicate. Am fost surpinsă totuși că Ionas a fost printre cei răbdători și a stat cuminte la demonstrație până la final. Nu am fost plăcut surprinsă când domnul acela s-a dus spre el și a zis, poate vrea fetița să facă experimentul? iar când am specificat că e băiat, a continuat și a zis, ah, am crezut că e fetiță, așa timidă. Mă rog, am trecut peste, oarecum, că văd că totuși scriu despre asta :))

Altfel, ne-a plăcut ideea, Ionas a fost încântat și a zis că mai vrea să mai meargă acolo. Și uite-așa, a trecut și weekendul, chiar dacă nu a fost întocmai cum plănuisem în mintea mea. Dar a fost în familie, amuzant, educativ, relaxant și obositor în același timp (părinții știu ce zic). Sper să prind și weekendul de city break totuși până la urmă 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s