Home

În luna aprilie, am decis să schimbăm rutina sărbătoarei de Paște și să plecăm într-o vacanță. Zis și făcut, am dat ouăle vopsite și drobul pe o călătorie spre Valencia. A se observa că nu am renunțat totuși la cozonac, a fost gustarea noastră pentru avion. Avionul era plin de familii care mergeau spre Valencia, se pare că nu am fost primii care am avut geniala idee de a petrece zilele libere legale altfel decît în mod tradițional.

Acum, acesta nu este un blog de călătorii, este doar jurnalul meu public către lume, prin urmare nu mă întreba despre buget și organizare, că nu voi mai ști să răspund prea bine. Oricum, noi aveam puncte la Blue Air rămase restante din 2020, deci pe zbor am plătit foarte puțin o diferență, iar acolo ne-am întâlnit și cu părinții soțului și s-a mers pe principiul o masă noi, o masă voi, o masă jumi juma, o intrare noi, o intrare voi, deci nu știu care ar fi fost suma exactă cheltuită în 3, dar nici nu este foarte important.

Ce contează este că ne-am simțit minunat, și numai bine că nu am apucat să vedem chiar tot în 5 zile, abia avem motive să mai revenim, să bifăm tot ce ne-a scăpat de data aceasta.

Noi am stat la un hotel foarte simpatic, central, Berger Boutique Hotel, unde ne-am simțit excelent, personalul extrem de prietenos, camera primitoare, tot ce ne puteam dori. Bonus, bucătăria lor era deschisă toată ziua, iar preparatele lor foarte delicioase, ceea ce era de ajutor când copilului îi era foame, iar în jur era totul închis pentru că siesta. Având cazare centrală, am mers mult pe jos și am explorat piețele, zonele adiacente, străduțele, magazinele, gara, arena, mai cu o pauză de terasă, cert e că nu ne-am plictisit. Orașul mi s-a părut foarte safe, am ieșit și singură să mă plimb într-o zi când dormea Ionas de prânz și m-am descurcat onorabil, nu m-am rătăcit și nu m-a jefuit nimeni :))

(poza de la balconul hotelului)

Am vizitat Oceanografic si Bioparc, ambele superbe destinații, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Nu am reușit să ajungem la plajă, deoarece vreo 2 zile a bătut vântul destul de tare, de aceea nu am mers nici prin Orașul Artelor și Științei. Dar am mers pe jos, cu record în ultima zi, când am mers vre 19K pași, vă spun sincer că îmi cam tremurau genunchii seara, dar a meritat. Dacă mai stăteam câteva zile, jur că Ionas devenea fluent în spaniolă. Deja era pe hola, que tal, gracias, buenos dias, adios, uno dos tres, adică părea foarte în elementul lui acolo.

Pe zbor, a fost din nou exemplar micuțul, și la dus și la întors, nu s-a plâns (prea mult) de cozi și de așteptare, dar și noi am avut grijă să îl pregătim, să avem la noi gustărele și jucărele să îl ținem ocupat.

Ce să spun, călătoriile cu copilul nu sunt clar ca atunci când mergeam doar în doi, așteptările de vizitat sunt considerabil reduse, ziua împărțită în două, căci el încă doarme de prânz și trebuia să revenim la hotel în jur de 1-2, în ziua cu Oceanografic, am întârziat, am plecat de acolo pe la 3:30 și era rupt, a avut și un mic meltdown, dar și-a revenit după somn. Plus grija constantă pentru el, dar egalată dacă nu depășită de bucuria lui, acest băiat 5 zile a țopăit, nu a mers normal. A rezistat și foarte bine pe distanțe lungi, a mai cerut el și în brațe, dar s-a descurcat onorabil.

Călătoriile sunt și pentru noi o gură de aer proaspăt, un moment de relaxare, iar pentru Ionas e clar timp petrecut în familie, dar și oportunități de învățare, la întoarece iar ni se părea că vocabularul lui explodase pur și simplu. Acum plănuim vacanța de vară, încă nu am decis destinația, dar alegem noi ceva curând.

Săptămână ușoară să avem!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s