Home

Mi se pare chiar amuzant că Italia este țara în care am vizitat tot atâtea orașe precum în România, mai mult sau mai puțin. Napoli, Veneția, Capri, Roma, Catania, Siracuza, Taormina, Milano, iar acum Bologna și Modena. Desigur, ajută distanța relativ scurtă, zborurile dese, dar nu mă ascund în a recunoaște că îmi place la nebunie această țară, că e superbă și că aș putea lejer să trăiesc într-un orășel italian.

Am fost chiar surprinsă de cât de bine înțeleg ce se vorbește în jur, nu pot să răspund înapoi decât cu si sau no, dar înțelegeam foarte bine conversațiile. Revenind la ultima vacanță, de data aceasta în familie, a fost cu destinația Bologna. Un oraș surprinzător, cu clădiri colorate, biserici imense și multe palazzo. Capitala regiunii Emilia Romagna ne-a răsfățat cu paste ragu delicioase, pizza gustoasă, mortadella de la mama ei, și înghețată artizanală, dar și cu plimbări lungi printre coloanele cladirilor care ne-au ferit chiar și de ploaie cât de cât, în ziua în care a plouat constant de dimineața până seara.

Fiind în vacanță cu copilul și cu bunicii copilului, nu am avut obiective foarte clar definite de la început, am mers pe energia fiecărei zile. Cumva, drumul ne-a purtat către un parc foarte frumos, Giardini Margherita, exact în ziua de duminică, zi obișnuită de mers în parc pentru noi. Și ce să vezi, tot atunci ne-a ieșit în cale și o cafenea cu cafea de specialitate, ca să respectăm tradiția de duminică până la capăt.

Într-una din zile, am luat trenul până în Modena, orașul natal al lui Luciano Pavarotti și oraș bine cunoscut pentru producția de oțet balsamic și de mașini Lamborghini 🙂 O altă nestemată a Italiei, cu încărcătură istorică la tot pasul, cu o piață de legume, fructe, brânzeturi și paste foarte frumoasă, cu piațete animate de gelaterii, cafenele și terase. Tot Modena va rămâne pentru totdeauna în amintirea mea drept orașul în care am comandat obișnuitul meu flat white și unde am primit un mare pahar de lapte cald 🙂

Italia e mereu o idee bună. Iar pentru copil, a fost ceva de vis. L-am întrebat ce i-a plăcut mai mult în această vacanță și a răspuns: că am urcat în turnul cu ceas, m-am văzut cu gran și grandpa, am văzut mașini noi (e obsedat de mărci de mașini zilele astea) și că am mâncat gelatooooo!!!!

Voi ce destinații mai aveți în plan? A nevoie de inspirație pentru următoarea escapadă.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s