Hola, Madrid!

Written by:

Pentru mine, este al treilea oraș din Spania pe care îl vizitez, după Barcelona și Valencia. Barcelona m-a fascinat prin arhitectură, apropierea de plajă și de mare, natura minunată. Valencia mi s-a părut foarte curat, foarte safe și un oraș unde m-aș vedea locuind cu ușurință.

Anul aceasta am ales Madrid. Încă din prima clipă m-a impresionat plăcut prin ușurința cu care ne-am deplasat cu metroul, de la aeroport până la colțul străzii unde era situat hotelul. Pentru a ne dezmorți un pic, am decis să facem o scurtă plimbare pe Gran Via, înainte să luăm cina. Așa stradă frumoasă eu nu am văzut în viața mea. Clădirile una mai frumoasă și mai elegantă decât alta, toate într-o stare excelentă, aruncau un vibe de New York anii ’30, și parcă mă și vedeam defilând pe el într-o rochiță vintage.

A doua zi, prima de altfel petrecută în totalitate în vacanță, am mers cel puțin 13 km. Am pornit de la părculețul din fața hotelului Riu Plaza Espana, am dat o tură în jurul Palatului Regal, am mers spre Piața San Miguel unde am mâncat empanada cu ciuperci si pecorino, apoi spre Plaza Mayor și Porta del Sol, am intrat în El Corte Ingles special pentru etajul de jucării și apoi ne-am întors la hotel. Desigur, cu pauze de cafea și înghețată. După masă, am mers în parcul El Retiro, unde ne-am minunat de cât de multă verdeață poate fi în jurul nostru, apoi am mers în cartierul Diego de Leon, unde am savurat o delicioasa paella. A fost, de altfel, singura masă cu specific spaniol din excursia noastră. În rest, era dificil să găsim mâncare pe placul tuturor, așa că am apelat des la restaurante cu specific italian. Am încheiat seara cu o băutură la roof top bar-ul hotelului, bucurându-ne de priveliștea asupra Madridului.

În ziua următoare, ne-am stabilit ca principal obiectiv turistic grădina zoologică. Tot cu metroul am ajuns și la ea, iar aici am petrecut cam patru ore si jumătate, cu tot cu pauza de masă. Am admirat și am fotografiat girafe, elefanți, rinoceri, zebre, am văzut pentru prima dată un furnicar în realitate, am salutat pinguinii, am urmărit și delfinii la scurtul spectacolul demonstrativ, am intrat și în acvarium unde erau o grămadă de peștișori, căluți de mare, țestoase gigantice și mici rechini. Pe seară, am profitat puțin că sunt și bunicii scoțieni în vacanță cu noi și am pornit la o plimbare doar cu soțul, unde desigur că am ajuns să ne oprim la un mic bar cu bere artizanală.

A urmat o zi în care am vizitat Palatul Regal, o adevărată bijuterie, cu săli deosebite și decorațiuni superbe. Sala mea preferată a fost sala de festivități, unde se află o masă lungă de 144 de locuri. Masa era aranjată de parcă în orice clipă putea avea loc o cină acolo, mi s-a părut cel mai elegant lucru pe care l-am văzut eu până acum. Sala preferată a lui Ionas a fost Sala Tronului. Mi s-a părut frumos că a ascultat la acel ghid audio chiar cu interes și când a terminat vocea de vorbit a venit la mine și a zis că el e rege și eu trebuie să îi sărut mâna. Am prestat, ce sa fac. Seara, am luat cina la My Pasta Room, care ne-a ajutat să decoperim un întreg alt cartier cu multe magazine mici, independente și tot felul de localuri cochete.

Ultima zi petrecută în Madrid era și ziua în care știam că ne decazăm și apoi mai avem de așteptat până pe la 5 după masa, până să pornim către aeroport. Așa că am decis să mai dăm o tură pe Gran Via, de data aceasta parcurgând-o cap coadă, să intrăm pe la câteva magazine, deși bagajul nostru era oricum la limită căci am decis să nu luăm și troller cu noi. Am ajuns din întâmplare mai mult în cartierul Chueca, despre care citisem că este cunoscut pentru tot felul de localuri liniștite. De altfel, de aceea am și ajuns acolo, căci eram în căutarea unei cafenele. Dacă tot ne aflam în zonă, am decis să vizităm și Mercado de San Anton, o piață mai puțin cunoscută decât San Miguel, dar unde am putut sta jos să ne răcorim puțin și să mai gustăm ceva.

Înapoi la hotel, Ionas a adormit puțin pe o canapea din lobby, apoi ne-am îndreptat către aeorport. Am ajuns acasă, la ploaie și frig, dar bucuroși să ne revedem cu cățelul nostru, Maxi.

A rămas o grămadă de vizitat în Madrid, ne-a plăcut foarte mult și ne bucurăm că a fost așa o escapadă de succes, cu vreme bună, cu înghețată delicioasă și cu energie pozitivă de la toată lumea. Suntem recunoscători pentru această vacanță și o așteptăm cu interes pe următoarea.

Leave a comment