Home

 Astăzi am alergat la primul meu maraton, la Maratonul Bucureștiului organizat de Petrom. Mă rog, cei de la grupa avansați ar spune că Fun Race-ul de 3 km nu e chiar maraton, dar pentru mine a fost. Am început ziua un pic stângaci, căci am luat un taxi spre Piața Constituției, uitând că zona este închisă pe o arie destul de largă. Probabil a fost ironia sorții, universul a vrut să-mi dea o lecție că m-am dus spre un maraton cu taxi-ul, dar din cauza orei super matinale, am vrut să dorm cât mai mult. Deci, cum spuneam, taxiul m-a lăsat mai departe de start decât dacă aș fi luat metroul, așa că mi-am făcut încălzirea grăbindu-mă să nu pierd startul, mergând alert de pe Calea Victoriei până la punctul de start. Nu mai zic că trebuia să mă întâlnesc cu o prietenă care alerga la grupa mare, la cursa de 21 km și nu am mai întâlnit-o, căci am ajuns fix la 8.30, ora startului.

Mi s-a părut super drăguț că era lume care nu alerga, dar venită la ora asta matinală, ca să încurajeze pe toata lumea. Așa că am pornit la alergat în sunete de aplauze. Deși eram singură, nu puteam să mă abțin să nu zâmbesc, atmosfera era așa de plăcută, încât nici n-au apucat să se elibereze endorfinele în urma sportului, că eu mă simțeam deja euforică. Nu mai fusesem nici măcar să susțin pe cineva înainte, așa că experiența a fost cu totul nouă pentru mine. Și am alergat noi de zor în jurul Casei Poporului, când la deal, când la vale, lumea alerga mai tare sau mai la pas, dar în jur era o energie pozitivă cum rar am mai văzut la o adunare de oameni.

23:30 a fost timpul meu și sunt mândră de el, orice ar spune cârcotașii. La întoarcere spre casă, am mers pe jos până la Unirea și i-am mai urmărit pe cei care alergau de zor la semi-maraton. Dacă eram deja bine dispusă și energică, momentul în care am întâlnit o doamnă care m-a văzut cu medalia mea de Fun Race la gât și mi-a zis Felicitări a fost de-a dreptul wow!

Iar când am ajuns acasă, cafeaua era caldă și micul dejun mă aștepta timid, dar gata să fie devorat. Concluzia? Mai merg la alergat 🙂

Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s