Home

Weekend-ul acesta am fost turistă în București. Sunt de nouă ani în acest oraș, am văzut ceva locuri, am întâlnit ceva lume, dar nu m-am gândit niciodată să mă comport ca atunci când merg în stăinătate. Să ma las minunată de detalii de arhitectură, îngerași sculptați, motive romane, grecești, gotice și alte și alte detalii. Așa că asta am făcut acest weekend, deși  o răceală trufașă a vrut să mă țină în casă, sub păturică.

Am mers la două restaurante noi, am zis să evit locurile care mă fac să mă simt de-a casei. În străinătățuri, nu știam prea bine unde intru, cel mult mă luam după Trip Advisor. Unul dintre restaurante se află la o înălțime impresionantă, ceea ce mi-a oferit o priveliște minunată. Și trebuie să recunosc că toamna care tocmai se instalează a avut și ea rolul ei la tabloul acesta. Frunze galbene (aici sunt subiectivă, e culoarea mea preferată), roșii, ruginiii, stăteau încă mândre în copaci și doar câteva s-au sacrificat să formeze un covor subțire în zonele pietonale.

Apoi a urmat o plimbare cu Bus Tour-ul de București. Am fost așa de capturată de peisaj, că nici nu am băgat de seamă când bunele mele prietene au sărit, au strigat la mine și mi-au făcut cu mâna la Piața Romană.

DSC_0345

 

A fost nevoie să mă sune, să îmi spună că erau acolo, în plină stradă. Autobuzul pentru turiști a mers în zone unde am mai mers de sute de ori, dar azi am văzut lucrurile din alt unghi. Preferata mea rămâne în continuare clădirea CEC-ului de pe Calea Victoriei. Mi se pare pur și simplu o clădire de poveste. Și unde mai pui că soarele de octombrie tocmai apunea peste ea, punând-o într-o lumină pur și simplu wow. Personal, cred că acest Bus Tour ar putea face un efort și ar mai putea plimba lumea în mai multe zone, unde sunt clădiri absolut superbe. Când mai mergeam cu autobuzul spre Eroilor și ajungeam pe la Kogalniceanu, nu puteam să nu îmi las imaginația la joacă și să nu mă gândesc cum ieșeau domnițele în vremurile de demult apuse pe balconașe, să vadă ce rochiță sau blăniță să poarte într-o zi.

DSC_0357

Dar deviez…și deviez și de la atâtea pastile pentru răceală. Ideea e că am încercat să văd Bucureștiul prin alți ochi. Și mi-a plăcut ce am văzut. Oameni voioși pe biciclete. Tineri îndrăgostiți, îmbrățișați, pe o bancă, de parcă nu mai exista alt univers în jurul lor. Copii frumoși pe trotinete, părinți grijulii în spatele lor.  Clădiri vechi, neîngrijite, dar care îți pun imaginația și curiozitatea la încercare. Clădiri frumoase, renovate, care impresionează prin detalii.

Vă invit, așadar, să vizitați orașul în care sunteți, ca și când doar ce v-ați mutat acolo. Alegeți un traseu diferit spre birou. Faceți o plimbare alandala, fără un scop anume. Mergeți într-un loc nou. Eu am încercat, e super! 🙂

 

DSC_0352

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s