Home

A trecut ceva vreme de la ultima scrisoare, poate prea multă vreme. Am crescut între timp, am trecut prin ceva încercări, am iubit, am suferit, m-am refăcut, m-am distrat, am călătorit…wow, chiar s-au întâmplat multe!
Dar să știi, Moșule, că nu m-am schimbat foarte mult. Am rămas aceeși fată care voia să devină scriitoare când era mică. Scopul s-a pierdut un pic pe drum, printre corporații, griji de zi cu zi și amânări inutile, dar sper eu că mi-am mai revenit și că visul nu e pierdut. Am rămas curioasă și însetată de nou și de cunoaștere și lucrul ăsta mă bucură enorm.
Ei, dar hai să trec la subiect. Motivul pentru care îți scriu de fapt după atâta vreme este că în acest Crăciun îmi schimb adresa. Nu mă vei găsi în Călărași la obișnuita adresă de data asta, cum m-ai găsit 28 de ani până acum. Știu, ești șocat, și eu am ales cu greu să schimb locația. Dar am făcut-o. Așadar, anul acesta voi fi în Scoția, într-un orășel care pare simpatic, cel puțin după nume, Motherwell. Merg să vizitez meleagurile copilăriei iubitului meu. Am emoții, recunosc, sunt însetată de nou, dar asta nu înseamnă că noul nu mă panichează un pic.
Voi schimba tradiționalele sarmale cu un mare curcan. Asta e ok, oricum nu mă dau în vânt după sarmale. Un cozonac tot iau după mine, fie ce-o fi. Și niște murături, să fie treaba treabă. Sunt sigură că va fi deosebit de frumos și că nu voi regreta nici o clipă că am schimbat adresa.
Pentru mine, a fost un an foarte special, Moșule, nici nu știu ce aș putea să îți cer. Sunt foarte fericită. A fost un an al schimbărilor și au fost numai momente frumoase. Cu tot cu Scoția, voi fi vizitat șase țări în acest an. Cred că e mai mult decât am vizitat în toți anii de până acum. M-am mutat cu prietenul meu și sunt recunoscătoare pentru fiecare dimineață în care el îmi zâmbește, chiar dacă eu mă uit urât și nu voresc, ci mormăi, pentru că așa sunt eu dimineața. Am schimbat job-ul și am întâlnit o echipă minunată, nu numai formată din buni profesioniști, ci și din oameni care sunt cu adevărat talentați. Am continuat să predau suedeza și sunt super fericită când oamenii învață această limbă nordică împreună cu mine.
După cum vezi, am avut din plin parte de cadouri frumoase tot anul. Așa că orice îți dorești să lași sub bradul scoțian, pentru mine va fi un super bonus pentru anul care se încheie. Te mai rog să nu le uiți pe preietenele mele, să le lași ceva frumos cadou, pentru că a fost un an cu încercări și pentru ele, cu schimbări și diverse trăiri și merită tot ce e mai bun Crăciunul acesta. Știu că prietenul meu e ocupat cu munca și de aceea nu ți-a scris, în nici un caz deoarece crede că e prea mare pentru scrisori, de aceea te rog eu în numele lui să îi aduci și lui ceva drăguț în dar. De fapt, merită ceva superb, numai pentru cât de frumos se poartă cu mine.

Atât te mai rog, în spiritul sărbătorilor, să le dăruiești un Crăciun liniștit alor mei părinți. De cadouri mă ocup eu, tu adu-le relaxare și voie bună. Și ei au avut un an cu încercări și merită din plin un Crăciun super. Contez pe tine, Moșule!
Of, se vede că nu ți-am mai scris demult. Parcă nu m-aș opri din scris scrisoarea asta. Dar știu că ai o tonă de scrisori de citit, așa că nu te mai rețin. Îți doresc un Crăciun fericit, Moșule, eu sigur voi avea unul extrem de fericit!
Te iubesc și te ador,
Alexandra

P.S: Să știi că așa o să mi te imaginez anul ăsta 🙂

santa

Advertisement

One thought on “Dragă Moșule,

  1. Pingback: Dragă Moș Crăciun | Alexandra Chitu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s