Home

Tocmai am găsit un site, care oferă date foarte multe despre Suedia și ce poți să faci și cum să faci when in Sweden.

De exemplu, te anunță că apa de la robinet este foarte sănătoasă și curată și că nu e nevoie să dai bani pe o sticlă de plastic cu apă îmbuteliată, care este și scumpă și dăunătoare mediului înconjurător.

Mai apoi, afli, dacă nu știai deja, că ei au introdus conceptul de bufet suedez, altfel spus smörgåsbord, adică un fel de masă cu sandvișuri. Ce-i drept, bucătăria suedeză nu e ca cea italiană, cu fel de fel de delicatese, dar dacă ești pe stradă și vrei ceva rapid, au hot dog-ii lor, la aproximativ 10 coroane, adică vreun euro și ceva. Cei care au trecut pe la Ikea știu despre ce vorbesc. Majoritatea restaurantelor au meniul zilei, cu prețuri acceptabile de 60-90 coroane, iar cafenele cu prăjiturele găsești la mai tot pasul.

Site-ul are inclusiv o secțiune What to Wear, unde ți se spune că vara e vreme frumoasă, dar dacă mergi în vizită, nu strică să ai o gecuță de ploaie la tine. Suedezii adoptă un stil casual chic de cele mai multe ori, așa că nu e nevoie de rochii cu spatele gol când mergi în vacanță în Suedia. În mod ciudat, nu zic cum să te duci îmbrăcat iarna. Probabil se înțelege de la sine că e nevoie de haine serios de groase în anotimpul rece.

Când vine vorba de distanțe, suedezii vorbesc în mile. Și nu o milă americană, ci mila lor, de 1.61 km. Și că veni vorba de distanțe, în Suedia poți face chestii diverse în funcție de ce zonă vizitezi. De exemplu, în nord, poți vizita Hotelul de gheață, să urmărești luminile verzi de pe cer, iar vara poți pescui somon.Mai spre centru, poți vizita Uppsala și, desigur, Stockholm, iar la sud, multă mare și multe câmpuri cu agricultură.

Ce mai, site-ul ăsta mi-a făcut o poftă teribilă de Suedia. Este așa detaliat, că mi-a dat deja idei pentru o următoare vacanță. Voi ce faceți în următorul concediu?

keep-calm-and-visit-sweden-2 (1)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s