Home

Azi a fost o zi tristă pentru jurnalul meu. Am mers la o înmormântare cu oameni tineri. Ne-am luat la revedere de la un suflet care a plecat mult prea devreme dintre noi. Livia avea 27 de ani. Douăzecișișapte….parcă nici acum nu îmi vine să realizez că era așa de tânără. Și nu pot să nu mă gândesc…oare dacă aș fi știut de concert, aș fi mers? Aș fi mers și eu în Colectiv și aș fi fost acolo vineri noaptea? Mi se face pielea de găină, pentru că știu că răspunsul e aproape sigur da.

Soarta așa ales, să nu aflu de concert, să fiu obosită vineri seara și să adorm devreme.

Sunt zile grele pentru Oracle. Trei colege și-au pierdut viața de vineri până azi. Încă nu știm cum o să reziste ceilalți care sunt internați. Am plâns și plâng pentru sufletele lor, pentru părinții lor, pentru prietenii lor. Mă alină cumva doar spiritul de solidaritate pe care l-am simțit ieri și mai ales azi, la biserică…

Nu îndrăznesc să scriu mai multe, sunt mulți alții care au scris și vor scrie mult mai autentic despre cele întâmplate.

Azi, în biserică, mi-am reîntărit credința că există divinitate și că, deși nu înțelegem de ce s-au întâmplat toate lucrurile astea, trebuie să găsim putere să ne rugăm și să sperăm că sufletele colegelor noastre au plecat spre o lume nouă. Ziua senină și soarele care strălucea cald pe cer îmi întăresc credința asta. Dumnezeu să le odihnească în pace!

doliu-national

2 thoughts on “Zi neagra, zi de doliu

  1. Complite zile Alex. Chiar si de departe privind evenimentele, suferinta este la fel de intensa. Condoleante voua, colegilor si mai ales famililor, prietenilor acestor suflete nevinovate. Ganduri bune din Malmö si o imbratisare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s