Home

Acum că a fost introdus zborul low cost către Glasgow, cu siguranță mai mulți dintre voi veți vrea să vizitați acest oraș frumos din Scoția. Și chiar merită! Nu o zic doar așa, pentru că sunt subiectivă, e un oraș foarte frumos, iar dacă îl prinzi și în perioada reducerilor, e de-a dreptul superb.

Am petrecut o săptămână în Scoția, timp în care am vizitat mai multe locuri în afară de Glasgow și peste tot am întâlnit localnici numai cu ochi albaștri sau verzi. Locul meu preferat a devenit St. Andrews, un orășel pe malul mării Nordului. Aproape de el, un alt loc feeric mi s-a părut Elie. Case britanice exact așa cum vezi în filme, din cărămidă roșie, acoperite de ghirlande de flori, câmpuri și dealuri verzi cât vezi cu ochii și marea în infinita ei frumusețe.

Revenind la Glasgow, recomand turul orașului cu autobuzul turistic, 13 lire de persoană pentru o zi. Astfel, poți să vezi toate împrejurimile, să cobori unde vrei și să ai o privire de ansamblu a orașului. Intrările la muzeele din Glasgow sunt gratuite toate, iar într-o zi mai ploioasă, merită vizitate clar. Eu am intrat doar în Kelvingrove Museum, un fel de muzeu Antipa de la noi, care cuprinde și galerii de artă.

În Glasgow au loc concerte foarte des, iar dacă ești în zonă, merită să verifici ce evenimente au loc la The Armadillo sau la SECC sau la Hydro. Sunt locurile cele mai populare unde au loc de obicei spectacole mari.

Cât despre mâncare, m-am delectat cu tot ce se poate mai scoțian. Am mâncat haggis with neeps and tatties, Scotch pie, tattie scones, fish and chips și am băut niște Irn Bru să-mi sting setea. Ca și locuri bune unde am mâncat, recomand Anchor Line, Italian Kitchen, Chippy Doon the Lane, Fire Bird și Bar Soba. Mâncarea nu e foarte ieftină însă, plătești lejer în jur de 30 lire pentru două persoane.

Un oraș foarte frumos s-a dovedit Glasgow, cu împrejurimi și mai frumoase. Dacă nu ar fi așa umed, aș lua serios în considerare o mutare. Dar nu e timpul pierdut. La muzeu, am aflat că acum 150 de milioane de ani, Glasgow era un loc foarte secetos. Poate se mai întoarce roata un pic și stă și el uscat mai multă parte din an.

Pentru mai multe detalii despre the beautifullest city, apasă cu încredere aici.

glasgow

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s