Home

Iată că am depășit cu bine primul weekend fără fumat în spații publice. Adică am reușit să ies cu prietenele mele, chiar dacă se află și fumătoare printre ele. Și unde mai pui că ne-am simțit și bine.

O parte din mine chiar era curioasă să vadă care va fi atmosfera în oraș. Mai ales după pozele cu restaurante goale și patroni care scriau dramatic mai ceva ca într-o telenovelă argentiniană că o să dea faliment curând, acum că nu se mai poate fuma în baruri.

Sâmbătă seara am mers în Interbelic. Nu mai fusesem înainte, deci nu pot să îmi dau seama câtă lume era înainte de lege, dar pot spune că, la ora 1, prima zonă de dans era deja super plină, iar zona unde am stat noi, cam pe jumătate plină. Da, a fost puțin ciudat pentru prietenele mele obișnuite să aprindă țigara în timp ce dansează, dar nu imposibil de suportat. Am plecat destul de devreme doar pentru că nu ne plăcea muzica suficient, prea bumți bumți pentru gusturile noastre.

Lumea ieșea la fumat când avea chef, restul lumii dansa, bea, se simțea bine, toate astea fără fumuri. A fost minunat să ajung acasă fără să  miros a sardină afumată. Eeeeiii, dar a fost și un alt aspect al lipsei fumului de țigară.

Ne avertizase o prietenă mutată în străinătate că, odată eliminat fumul de țigară, vor ieși la suprafață toate celelalte mirosuri în club. Nu știam eu exact ce vrea să spună cu asta, până nu m-a lovit un miros intens de….gaze intestinale. Urât tare. Și nu a fost doar imaginația mea, sau simțul meu mult prea ascuțit al mirosului. Fetele au simțit și ele din plin. Avansând prin club, grupuri de băieți sau bărbați, miroseau fie a transpirație, fie a prea mult testosteron. La fel, nu foarte plăcut.

Trecând mai departe, duminică, la prânz, am ieșit la Gram Bistro. La ora 1, eram cam două mese ocupate, la ora 3 era deja plin. Încă o dată, mitul urban cum că vor muri afacerile pentru că nu se mai fumează, a fost demolat. Neil, la rândul lui, a ieșit aseară cu un prieten în Fire. Păi eu când mergeam în Fire, până nu se tăia fumul de țigară cu cuțitul, nu plecam de acolo. Și totuși, aseară era plin cu oameni veniți să vadă meciul de rugby sau pur și simplu pe treaba lor, la o bere și pun pariu că pizza Fire nu o să dispară prea curând din viețile noastre.

Ce vreau să spun e că vom supraviețui acestei legi, fumători și nefumători deopotrivă. Și când o să mai treacă furia de moment, cred că toți vor vedea numai beneficiile acestei legi. Pentru că asta aduce: un aer mai curat în spații publice pentru toată lumea.

Voi ce ați făcut în primul weekend fără fum?

fum

Advertisement

One thought on “Weekend fără fumuri

  1. in Germania sunt pline terasele imediat ce temp trece de 5 grd :), inveliti in paturici din polar, călduroase. Si nu doar fumatorii stau afara, desi mna, mai ales ei, ca sa poata fuma. Si nu par ca ar avea pbl restaurantele si cafenelele, eu le vad pline mai mereu. Plus ca maj apartamentelor au alarma anti-incendiu, deci nu e permis fumatul nici in case. am auzit ca ar fi o lege data in acest sens, ca toti proprietarii sunt obligati sa isi instaleze alarme de incendiu, insa nu stiu sigur dc e asa sau nu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s