Home

Raluca este şi ea o fată care lucrează la o corpoaţie, ca şi mine. Ce avem în comun eu şi Raluca în afară de asta? Păi mai multe lucruri. Unul ar fi că a început să îi placă tare de tot să studieze limba suedeză şi s-a alăturat grupului de studiu în modulul de A2. Un alt lucru, pe lângă faptul că lucrează şi ea program normal şi vine şi la cursuri, îi place tare de tot să citească. Ador să zac uneori în pat cu o carte în braţe până încep să moţăi şi să visez din lumile ce doar le-am citit. Mai mult, Ralucăi îi place să şi scrie despre cărţile pe care le citeşte. Are un blog în care ne împărtăşeste un scurt rezumat al cărţilor parcurse de către ea, dar şi cu părerea ei personală despre volumele respective.

Şi uite aşa a ajuns să mă inspire pentru ultima carte citită. Se numeşte Poftă de ciocolată şi este scrisă de Care Santos, o scriitoare contemporană spaniolo-catalană. A fost un adevărat deliciu să parcurg această carte. Nu m-am documentat despre carte, deci mă aşteptam să fie un roman liniar, dar este de fapt o compilaţie de 3 poveşti care te poartă prin Barcelona zilelor noastre dar şi prin Barcelona secolului XVIII. Şi sunt prezentate diverse personaje –unele reale altele pur fictive, care de care mai condimentate, toate învârtindu-se în jurul….unei ciocolatiere.

Recunosc că de câteva ori aş fi savurat nişte ciocolată odată cu lecturarea. Norocul meu că eu citesc mai mult dimineaţa la metrou şi până ajungeam la destinaţie eram aşa de prinsă în poveste că uitam de pofta de ciocolată.

Aşa mult mi-a plăcut cartea şi aşa mi s-a părut că s-a terminat prea repede, încât am decis să mai citesc ceva scris de Care Santos. Încăperi ferecate e pe lista mea, sper să o găsesc curând la librărie. Căci da, eu încă mai cumpăr cărţi tipărite şi încă nu îmi vine să renunţ la plăcrerea de a da pagina.

Concluziile la povestirea mea? Sunt trei la număr:

1. Dacă ai chef de o carte uşoară, dar care te ţine în priză, care are şi puţină istorie, şi puţină pasiune şi ceva mai multă ciocolată, îţi recomand această carte.

2. Dacă în general, îţi place să citeşti şi vrei să afli despre mai multe cărţi, intră pe blogul Ralucăi.

3. Fii şi tu puţin mai mult ca Raluca. Fă ceva cu viaţa ta. Urmăreşte-ţi un hobby, citeşte, aleargă, mergi la sală sau devino un super profesionist în domeniul tău. NU pierde timpul! 🙂

poza-cioco

 

Advertisement

2 thoughts on “Poftă de ciocoloată

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s