Home

Raluca si Gabriela s-au intalnit la un curs pentru incepatori de limba suedeza livrat de catre mine. Amandoua se gandeau atunci sa plece in Suedia. Asa ca au studiat cu mine, timp de 2 module. Au ajuns sa stie gramatica binisor si sa aiba curaj sa povesteasca mai multe in limba suedeza.

Intre timp, in 2015, Raluca a decis sa se inscrie la Studii Scandinave la University College London. A zis ca a simtit chemarea Londrei mai mult decat pe cea a Suediei. A urmat-o si Gabriela la studii, tot la UCL, acum, in 2016. Azi s-au intalnit la un glögg suedez prin Londra, sa mai povesteasca una alta.

Viata are multe cai, si de multe ori, par incurcate tare. Pleci intr-o tara straina, nu stii exact cum o sa te descurci cu toate, dar simti ca ai varsta potrivita sa incerci deva diferit. Dar, din cand in cand, se cam aliniaza astrele si parca te simti in locul potrivit la momentul porivit din viata ta.

Mai mult, chiar m-am simtit bine sa le vad pe fete bucurandu-se de o zi relativ frumoasa in UK. E sentimentul ala pe care cred ca il au dascalii cand vad sau aud de un elev al lor ca a ajuns bine in viata. Acum inteleg mai bine, chiar daca multa vreme nu am vrut sa imi pun eticheta de profesoara, ci am insistat pe termenul de facilitator. E o mandrie aparte, sa stii ca ai contribuit la succesul cuiva.

Si le felicit pe fete inca o data pentru curajul cu care s-au avantat intr-o viata noua, departe de casa si familie. You girls rock!

ral-si-gabi

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s