Home

De o lună, am început să merg la o sală nouă, Revvolution, cu un program interesant de grup. Stilul exercițiilor nu îmi era total străin, mai încercasem astfel de antrenamente de genul Body Workout, chiar la două săli diferite, însă aici parcă a fost dragoste la prima flotare. Mă rog, mai întâi a fost transpirație multă, apoi respirație tăiată, urmată de o febră musculară de două zile, iar apoi gândul îngrijorat că trebuie să mă duc din nou și să o iau de la capăt.

Însă m-am dus din nou, și pentru prima dată în viața mea, am mers la toate sesiunile dintr-o lună și nu am chiulit nici măcar o dată. Acum am intrat în vacanță până la anul, și deja mă gândesc ce să fac în schimb, să nu îmi ies din mână până începe următorul modul. Este o energie extraordinară, oamenii care vin la sală sunt super de treabă, iar antrenorii chiar te ajută să faci toate exercițiile corect și te aplaudă când reziști și faci lucrurile bine.

Programul include și plan alimentar, preum și workshop-uri de nutriție și întâlniri de coaching în ceea ce privește menținerea motivației. Eu recunosc că, în prima lună, m-am ținut doar de mișcare și nu neapărat și de dietă. Prin urmare, la prima cântărire oficială de când am început programul, a reieșit că nu am slăbit nici măcar un gram. Fix pe fix cu ce am început.

Cu toate astea, vârsta mea metabolică a ajuns de la 42 la 37. Da, se pare că atunci când ai un procentaj mare de grăsime în corp și faci și pauză de la sport, corpul tău se simte mai bătrân decât arată buletinul. Am pierdut 2 kg de grăsime și am adăugat 1.5 kg de mușchi. Ce-i drept, la abdomen simțeam ceva diferență, însă la picioare și brațe încă nimic. Stând de vorbă cu Tania, cea care se ocupă de partea de nutriție, am recunoscut cu voce tare că trebuie să umblu la dietă și să mă educ mult mai bine în ceea ce privește planificarea meselor, astfel încât să nu improvizez cu ce găsesc la cantină și să nu cad așa ușor pradă tentațiilor dulci.

Așa că, în ceea ce privește silueta mea pe anul următor, îmi propun să mă disciplinez și să ajung să mănânc corect și sănătos, astfel încât să ajung la kilogramele dorite și să rămân acolo. Și uite-așa, am încălecat pe-o șa și v-am spus despre unul din obiectivele mele pentru 2017. Voi cam ce vă propuneți pentru anul nou ce așteaptă de după colț?

food

Advertisement

2 thoughts on “Cum am slăbit și nu am slăbit de fapt

  1. si eu ca si tine pe parte de alimentatie, mai rau e ca nu m-am apucat de sport, caci am absolut 0 energie cand ies de la munca, abia ma tarasc acasa.

  2. Andreea, e mega important sportul, mai ales spatele meu imi este recunoscator ca m-am reapucat. Cat despre starea de oboseala, eu am mai pacalit-o cu o cura de magneziu 🙂 te pup, sarbatori fericite!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s