Home

Îmi propusesem să las în urmă 2016, știind exact ce rochie de mireasă o să port în ziua nunții. Așa că, după ce am amânat cât am putut, am ajuns să probez prima rochie. Nu știu nici eu de ce amânam, probabil pentru că stilul meu nu este cel mai elegant, și mi se părea că nu o să mă identific neapărat cu o rochie de mireasă. Probabil de aia am ratat și târgul de nunți din octombrie, asta și neputința mea de a petrece mai mult de o oră în spații închise și aglomerate.

Mă documentasem ceva pe Pinterest și îmi salvasem ceva modele interesante, despre care credeam eu că mi-ar sta bine. După care, am început să mă uit și pe site-urile locale, să văd ce zice oferta românească.

Primul magazin la care am ales să merg a fost Maya Fashion. Alesesem câteva modele de pe site pe care voiam să le probez, iar când am intrat în magazin, am eliminat una din start. Prima lecție: ce vezi pe net nu e neapărat plăcut ochiului și în realitate.

Primul magazin, prima rochie probată. Am fost de-a dreptul extaziată! Era total diferită față de ce îmi salvasem eu de pe Pinterest. Cu mult tul în partea de jos, cu un fel de corset care evidenția foarte frumos talia, era foarte foarte frumoasă. Prețul era și el atractiv. Încărcată cu energii pozitive, am mai probat vreo patru rochii, însă clar prima rochie a fost declarată preferată. Am părăsit magazinul super încântată.

Cu toate astea, am zis să mai merg și în alte locuri, așa cum era planul inițial. Mai ales că mai aveam timp, am fost în noiembrie să probez rochia, iar în decembrie urmau să aibă și reduceri de până la 15%.

Așa că am ajuns la Zenya Atelier. Aici, nu am fost neapărat încântată, deoarece majoritatea rochiilor nu erau pe alb și nici măcar aproape de alb. Aveau ceva modele frumoase, însă parcă nu am simțit chemarea niciuneia. O rochie  mi-a plăcut mai mult. Era cam scumpă totuși, depășea bine 5000 lei, iar eu stabilisem deja că sunt mult prea rațională să dau atât pe rochia de mireasă, mai ales în condițiile care nici nu avea cine știe ce dantelă, sau mătase naturală. Tulul este totuși unl dintre cele mai ieftine materiale de pe piață, așa că trebuia să vină cu ceva mai mult decât numele de designer.

Pe lista mea, mai era și Natalia Vasiliev. Am ajuns și la magazinul ei, în apropriere de Piața Constituției și am probat câteva rochii și acolo. Pracă nu stilul meu, totuși. Mi-a plăcut mult o rochie din colecția de 2016, dar am renunțat repede la idee, întrucât era exact la fel cu cea purtată de cumnata mea, Emi, în octombrie. Cât despre colecția nouă de 2017, nu mă avantaja deloc pe mine, mică de înălțime și mai îndesată. Rochiile aveau fustă sirenă pe dedesubt, trebuie să fii într-o formă foarte bună ca să intri în ele.

A, un lucru pe care nu l-am înțeles nicăieri unde am fost la probe. Toate modelele sunt numărul 36, maximum 38, dar crede-mă, 38-ul e de fapt un 35 jumate. Este super frustrant să nu te poți vedea cu totul în rochia de mireasă. Cel mult, ți se închid fusta și primul nasture din partea de sus. Și atât! Nu ai decât cum să îți imaginezi cum ar arăta spatele tău în rochiile alea. Și nu zic doar eu asta, am auzit de la multe miresici în devenire,care nu îndeplinesc clasicele măsurători de 90-60-90, că nu le veneau modelele din magazine.

În fine, cum orice drum are o finalitate, așa s-a încheiat și căutarea mea, când am pășit în Divine Atelier. M-am lăsat cucerită de decorul boem, de ospitalitatea fetei care m-a ajutat să probez rochiile dorite și de ROCHIA pe care nici măcar nu o văzusem pe site, ci pe care am descoperit-o în magazin. Da, aici o să fiu egoistă și nu o să dau nici un link. Dar, pentru mine a fost acel moment, în care mă și vedeam alături de Neil, emoționați amândoi, gata să pornim și în aventura asta a mariajului.

Cred că alegerea rochiei de mireasă este un moment foarte frumos. Pentru mine a fost. Am avut ocazia să probez niște rochii absolut superbe, pe care nu aș fi îndrăznit să le probez în alte condiții. Am avut alături prietene, și fizic și virtual, și m-am ales în final cu o rochie în care eu cred că mă voi distra de minune. Cred că se încheie în glorie acest 2016!

keep-calm-i-am-a-bride-to-be

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s