Home

Ce-i Montague? – Nu-i mână, nu-i picior,

Nu-i braț, nu-i față, nici o altă parte.

Un nume ce-i? – Un trandafir, oricum

Îi spui, exală-același scump parfum!

 

Ei și atunci, de ce mi-o fi tremurat azi mâna puțin când am ajuns să fac cerere de schimbare a cărții de identitate, pe motiv de schimbarea numelui? Că doar tot nepoata lui Moș Ene am să fiu și tot fiica lui Stan Chițu voi rămâne până la adânci bătrâneți.

 

Nu mă înțelege greșit, când am hotărât să fac acest pas cu Neil, am hotărât și că îl voi face cu toată inima. Că eu nu prea intru în proiecte și angajamente cu inima îndoită. Și, să fim oameni cu rezon, Neil Chițu chiar nu suna prea bine și nici Alexandra Chițu Clark nu dădea prea bine în buletin. Așa că să preiau numele de Alexandra Clark a părut foarte natural…până azi, când a trebuit să oficializez treaba.

 

M-am mai gândit și că, la fel cum acasă nu e locul, ci sentimentul pe care ți-l dă locul, la fel și numele e mai puțin important, ci ce lași în urmă contează. Acel legacy de care vorbesc englezii, că nici că îmi vine în minte cuvântul în română la ora asta. Culmea, după ce am completat cererea și am renunțat la vechiul buletin, a trebuit să dau vreo 3 comenzi în 3 locuri diferite și am folosit noul nume. Încă nu-mi vine natural. Totuși, cu Chițu am conviețuit peste 30 de ani. A fost sursa atâtor porecle, precum Chiț, Chițibuș, Chițălău, Chitzalicious și altele. A fost strigat la catalog de atâtea ori. Are blog, are diplome pe numele ăsta, Alexandra Chițu e cineva dom’le! Acum, deodată, se naște o Alexandra Clark, în aparență aceeași, doar că mai timidă un pic. Învață acum să își rostească noul nume, exersează o nouă semnătură și verifică prin ce locuri trebuie să mai meargă ca să ucidă orice urmă a Alexandrei Chițu.

 

Ce e un nume? Nu e braț, nici față, nici o altă parte. Și totuși, de azi, clanul Chițu -1, iar clanul Clark +1. Poate că nu e nimic, poate că e totul diferit. Sau poate e doar un simptom al scenaritei acute de care sufăr și toate rândurile astea sunt un produs al prea-gânditoarei din mine.

 

Tu, care te-ai căsătorit și ți-ai schimbat numele, tot atâtea filme ai avut în cap ca și mine?!

 

Company logo_294

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s