Home

Dacă ar fi să îi citeşti coperta de pe spate, ai afla următoarele:

Tânăra Gwendolyn Hooper ajunge în exoticul Ceylon, nerăbdătoare să înceapă o viaţă nouă ca soţie. O întâmpină însă un soţ distant, secretos şi întotdeauna ocupat. Explorând singură plantaţia de ceai, Gwendolyn descoperă uşi încuiate, rochii vechi şi alte semne ale unui trecut necunoscut. Când trebuie să aducă pe lume un copil, trebuie şi să-i dezvăluie lui Laurence adevărul.

„O poveste pasionantă, despre mistere, conduite şi prejudecăţi, care se petrece în Ceylon (Sri Lanka de azi). Jefferies demonstrează că ştie să scrie o poveste plină de suspans, în care motivaţiile complexe ale personajelor se intâlnesc în chip surprinzător.“ – Publishers Weekly

Dacă ar fi să spun impresia mea, ar fi cam aşa:

Am primit această carte cadou, odată cu achiziţionarea unei frumoase genţi de la Bookletta. Eu, în timp ce citesc o carte, zburd cu imaginaţia şi vizualizez personaje, case, camere, pajişti, lacuri, haine, cam tot practic din ce se petrece pe acolo. De altfel, de aceea şi prefer beletristica, pentru că e prilej bun să mă desprind de realitatea înconjurătoare şi să intru cumva în alte epoci, oraşe, culturi şi să devin parte din poveste. O romantică incurabilă, ce să zic.. 🙂

Cartea a venit foarte bine în viaţa mea, pentru că am prins două zile de stat acasă, timp pe care chiar mi l-am dedicat în întregime. Fără gătit sau făcut curăţenie, doar eu stat cu mine, relaxat cu lumânarea aromată Yankee, colorat şi mult citit. Pe măsură ce citeam, mă tot gândeam că dacă ar fi un film, sigur m-aş gândi că e super cheesy, dar cu toate astea tot m-aş uita, să văd cum se termină. Deşi predictibilă acţiunea, cel puţin pentru mine, m-a prins povestea şi nici măcar nu am mai aţipit la prânz, ci am tot citit, să văd cum se rezolvă lucrurile.

Da, acţiunea este în vechiul Ceylon şi da, întâlnim dramă, mister (ish, v-am zis că eu m-am prins care e treaba), peisaje, personaje de tot felul, mai bogate, mai sărace, mai inocente sau mai viclene. Acum, că zilele friguroase sunt tot mai dese şi serile foarte lungi, recomand această carte, însoţită de un ceai bun sau o ciocolată caldă, după preferinţe.

 

geanta

Advertisement

2 thoughts on “Soţia Plantatorului de Ceai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s