Home

Mă bucur tare că noi, românii, ne păstrăm tradiția Mărțisorului, cu care marcăm venirea, cel puțin calendarisitcă, a primăverii. Și dacă zăpada de afară și școlile închise au dat peste cap socotelile comercianților de flori, eu mă bucur să văd, măcar în mediul virtual poze cu mărțișoare și cu urări de primăvară frumoasă.

Destul că am adoptat și Valentinul și Halloweenul, e momentul să mai sărbătorim și românește, și nu cu mici și muștar cum facem de 1 Decembrie. Mie îmi aduce o bucurie aparte firul roșu cu alb, reprezentând deopotrivă căldura și frigul. Îmi amintește că în curând vom auzi și ciripit de păsărele și vom vedea copaci verzi și floricele pe câmpii. Acum și delirez puțin, că nu am mai ieșit din casă de patru zile, de când cu viscolul ăsta, și abia aștept zilele mai călduțe, să ne putem plimba fără teamă pe afară.

 

La o căutare pe internet, am aflat că nu suntem singura țară care marchează venirea primăverii. Polonezii lansează o păpușă de paie pe apă, elvețienii dau foc unui om de zăpadă, bulgarii au ceva asemănător cu Baba Dochia, iar în Olanda, evident, are loc o paradă cu multe multe flori. Pe scurt, toată lumea se bucură de venirea primăverii. Acum, na, gerul polar a lovit mai multe țări. De exemplu, soacra mea este „blocată” în Florida, deoarece aeroportul din Glasgow  e inchis din cauza zăpezii. Dar asta nu înseamnă că nu mai sărbătorim. Doar soarele trebuie invocat și el cumva.

Astfel că profit de moment și vă urez aici o primăvară deosebit de frumoasă, care să deschidă drumul către o super vară și în general către zile senine, pline de bucurii mari și mici. Și aștept în comentarii poze cu mărțișoarele voastre 🙂

lalele

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s