Home

Tocmai am încheiat o sesiune de trei zile fără soţ acasă. Plecat în delegaţie, m-am pomenit singură cu Ionas în toată perioada asta. Mă rog, noaptea a fost fratele meu pe aici, ca să mai fie cineva în caz de ceva, dar nu se pune chiar, pentru că nu a petrecut timp cu gogoaşa înfuriată. Altfel, ca niciodată, nimeni nu a putut veni să petreacă ceva timp cu noi. Ba răceli, ba volume la birou, ba viaţa pur şi simplu, aşa se face că am fost doar noi doi, că nici măcar pe afară nu prea am ieşit.

Ce pot spune după trei zile de bebelușeală full time?

1.Îmi iubesc tare tare mult soţul şi tare mă bucur că a venit înapoi acasă. Şi înainte eram recunoscătoare pentru ajutorul pe care mi-l dă ori de câte ori poate, însă zilele astea chiar mi-am dat seama cât de mult contează de fapt mai multe mâini la creşterea unui bebeluş. Ore întregi de ținut în brațe, alinat, legănat, dansat, schimbat– tare bine e să mai fie o pereche de brațe la îndemână.

sdr

2.Se spune că e mai indicat să îi vorbeşti unui bebeluş cum ai vorbi cu un adult. Păi nu mai bine că exact aşa făceam oricum, altfel mă întâlneai pe stradă şi eu nu mai ştiam altceva decât gu gu ga ga. Aşa că i-am povestit lui Ionas foarte multe. Acum ştie deja cu ce mă ocupam eu la birou, pe unde o să ne plimbăm când o să fie vremea mai frumoasă, cum ajunge în centru de la noi de acasă şi câte altele. Uneori îmi şi răspunde, ba cu un sunet mai accentuat, ba cu un zâmbet, ba cu o privire de ce zice cucoana asta aici?!

bty

3. Îmi cer scuze pe această cale vecinilor pentru țipetele extra auzite. Sunt unele momente în care mama chiar nu e de ajuns și bebele vrea altceva sau pe altcineva.

scream

4. E greu să ai grijă și de tine și de bebe în același timp. Sau poate mi-e doar mie mai greu. Cert e că, după trei zile, frigiderul arăta cam așa…Bine, nici înainte nu era super plin dar așa nu s-a mai nimerit de când țineam regim la nutriționist. Am și economisit,  mâncând cam tot ce mai era prin frigider, am cheltuit doar 35 lei în toate cele trei zile.

dav

5. Mă gândesc că dacă am reușit trei zile fără ajutor, doar eu cu Ionas, să încep un experiment și de săptămâna viitoare să am câte trei zile de ceva pe săptămână. Cred că cel mai mult m-ar ajuta trei zile cu sport. Să văd ce iese.

annie-spratt-197098-unsplash

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s