Home

E dimineață. După o noapte mai mult nedormită decât dormită, îmi aștept cuminte rândul la cabinet, la un domn doctor generalist, pentru a-mi lua trimitere de analize la sânge. Acum, om fi noi super mămici, cu super puteri, dar spre sfârșitul lui 2018 deja mi se părea că functionez pe pilot automat și erau zile când îmi era foarte sensibila pielea unde am avut Zona Zoster, semn, mă gândeam eu, că sistemul imunitar începea iar sa dea rateuri.

Așa că m-am dus și eu unde am abonament, să cer niste analize. Intru in cabinet, spun despre ce este vorba, iar domnul doctor îmi pune câteva întrebări de rutină. Ajungem la greutate. Îi spun cate kilograme am. “Mult! Foarte mult!! Cât aveați înainte de sarcină?” Îi spun greutatea de dinainte de sarcină. “Pfoaa, și nu ați fost in stare sa slăbiți 10 kg la loc după aproape un an?! Doamna..(se uită în foi) Clark, este clar că aveți o problema de COM-POR-TA-MENT! Dacă nu puteți realiza că sunteți supraponderala și că trebuie să vă abțineți de la a mânca, e o problema grava aici!”
Vedeți voi, vechea Alexandra, cea care nu trecuse prin dezvoltare personală și prin traininguri și cărți despre inteligența emoțională, i-ar fi dat un răspuns cu ceva cuvinte mai deocheate, s-ar fi înroșit până în vârful urechilor de nervi, poate i-ar fi dat și lacrimile și ar fi ieșit trântind ușa cu mânie.
Norocul doctorului că noua Alexandra nu e chiar creier de reptilă. Așa că, la “Mult! Foarte mult!” Am zis și eu “Știu!”
Doar că domnul doctor nu s-a oprit aici și a ținut să îmi precizeze că e clar că am nevoie de terapie, de vreme ce nu pot să mă abțin de la a mânca. Și atunci am răspuns, “Știți, mi-a fost greu in acest an. Am adunat foarte multe nopți nedormite. Nu mănânc dezordonat, însă oboseala își spune cuvântul. Așa gestionează corpul meu situația.”
“Mă rog, va dau aici trimitere pentru toate analizele. Puteți merge la înțepat!”
Și așa a încheiat discuția. Nu tu, scuze, nu m-am gândit, nici nu m-a întrebat dacă alăptez sau nu. El a văzut doar o femeie grasă și a ținut să exprime acest lucru, clar și răspicat.
Eu și slăbitul avem istorie lungă. Și eu știu că o să scap de aceste kilograme când vor fi și ele pregătite să se topească. Dovadă faptul că 4 dintre ele au dispărut de la cântar de la mijlocul lui ianuarie până acum. Nu este un ritm amețitor și nici nu îmi doresc asta. Eu îmi cunosc corpul, am simțit că sunt însărcinată din săptămâna 5 și nu pentru că aveam grețuri, nu mi-a fost rău deloc toată sarcina. Pur și simplu, după 32 de ani de conviețuire, ne cam cunoaștem. Eu am scăpat de cele 4 kg din 10, dom’ doctor nu știu dacă scapă prea curând de lipsa de maniere, nu e la prima tinerețe, slabe șanse cred sa mai corecteze ceva. Poate doar prin terapie 🤣

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s