Home

Un scenariu. Pregătim pentru noi micul dejun. Fac același lucru și pentru copil. Ou fiert, cu felii de 🥑, roșie. Nici să nu le vadă, ajung toate pe jos. Mai târziu, îi ofer niste pară. 🍐 mâncase cu o zi înainte. Nici gând. Ajunge pe jos. In disperare de cauza, pun repede de o mică porție de 🍌 bread la cuptor. În sfârșit mănâncă și el ceva. Trăiască făinoasele! Banana bread a fost și prânz, pentru că nici chip să vrea orez cu legume.

Alt scenariu. Gătesc într-o zi cartofi wedges la cuptor. Biacs! Parcă zice și după ce ia o gură în cel mai sceptic mod, restul ajunge pe jos. A doua zi, îmi comand la restaurant fish 🎏 and chips, cartofii fiind wedges. Ghici cine a urlat până a primit 2 cartofi destul de rotofei?!
As putea continua cu alt scenariu, dar cred că ai prins ideea. Sunt mamă de mofturos. De unde până la 1 an era un mâncăcios, avea 3 mese pe zi și o gustare, acum facem plecăciuni daca binevoiește sa mănânce niste măr sau o supă, ceva mai hrănitor. Ca orice mofturos care se respecta, adoră cerealele, daca se poate să primească numai combinații de lapte cu cereale, iaurt, covrigei, biscuiți, checuri, brioșe etc., ar fi minunat. Îi mai strecor eu legume in toate aceste gustari, dar nu merg toate mereu.
Și uite așa, am inceput sa plâng pe la colțuri că băiatul meu nu mănâncă, ce oi fi făcând gresit, că doar ce inceput minunat cu diversificarea am avut și ce coșmar au devenit unele mese acum. Nu mă înțelege greșit, nu cred că în copil trebuie sa fie rotofei, durduliu, să tremure carnea pe el când aleargă. Dar parca nici să mănânce abia abia 4 guri la o masă nu mi se pare firesc.
Mare mare noroc, ca am descoperit-o pe Crina Coliban. Pe langa stilul ei amuzant, autentic, direct de a vorbi, conținutul de informație din articolele ei și din filmarile de pe la vreun eveniment mi se pare foarte valoros. Pe langa asta, afli un lucru extraordinar. Nu ești singura! Nu înseamnă că faci ceva greșit neapărat! Sunt sute de părinți de mofturoși. Și chiar daca pare imposibil in unele zile, răbdarea este cheia.
Încă nu pot spune că Ionas mănâncă ok. Dar, urmărind ce spune aceasta doamnă, m-am calmat foarte mult. Vrea să arunce mâncarea, bun, arunc și eu cu el. Refuza un aliment? I-l mai ofer peste câteva zile. Poate chiar nu era o zi buna pentru pară. Cert e că uite așa am inceput sa consum și mai multe fructe, pentru că mi-era milă de ele. Și asta e un bonus pentru mine.
Îndemn mamele de mofturoși să o urmărească pe Crina Coliban pe site, Facebook, YouTube, o să aflați foarte multe lucruri utile, într-un mod relaxant, amuzant și plăcut. Are și o conferință gratuita curând în București, eu voi fi plecată, altfel cu mare interes m-aș fi înscris.
Până una alta, merg sa ii mai ofer odorului niște prânz. Să vedem ce chef are azi 😋

PS: Privește aceasta față cel puțin sadică, după minute în șir de rebeliune, dramă și țipete. 😅

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s