Home

Pe Loredana am cunoscut-o prin 2013. Proaspăt despărțită fiind de un iubit cu care petrecusem ceva ani din viață, evident eram într-o pasă melancolică, dar și ușor maniacală in același timp. Prietena mea, Andreea, care își propusese să aibă grijă de mine și să mă facă să uit de supărări cat mai repede posibil, era deja prietena cu Loredana de câțiva ani. Așa că am inceput să ieșim în grup in oraș.

După nici câteva întâlniri, Andreea a plecat într-o călătorie in SUA. Deja mă așteptam să urmeze o perioada mai liniștită, in care sa mă mai acomodez cu ideea că locuiam singura pentru prima dată în viața mea. Dar ce să vezi, primesc mesaj de la Loredana, că poate vreau sa ne vedem la un suc ceva. Era încă o toamna plăcută, țin minte ca și ieri. Știi, se spune că un scorpion iartă, dar nu uită, așa că Doamne ferește să enervezi vreodată o persoana din această zodie (eu, de exemplu). Și cam asa e. Odată ce îmi este încălcată încrederea, nu prea mai dau înapoi. Dar ce poate nu știu așa multi despre mine, poate și pentru că nu exteriorizez anumite emoții de multe ori, este faptul că mi se întipărește pe retină și în suflet un moment în care cineva mi-a arătat bunătate fara nici o așteptare.

Evident, Andreea, cum era ea foarte grijulie, lăsase vorbă că poate mă mai scoate in oraș careva, să nu stau acasă sa mă gândesc la nemurirea sufletului prea mult. Astfel că m-am întâlnit cu Loredana și cu sora ei, și curând m-am împrietenit și cu Geo, verisoara Andreei. Andreea mai are o soră, Mihaela, iar Lore are si ea o soră, tot Andreea. Si uite așa m-am trezit peste noapte parte dintr-un grup vesel, de fete care munceau din greu, unele poate zeci de ore peste program, dar care știau că în viața ai nevoie și de timp cu tine, de timp cu partenerul, dar și de timp cu prietenele. In peste 6 ani de când ne cunoaștem, fiecare din noi am fost ba single, ba în cuplu, ba mai apoi măritate unele, ba unele și cu bonus de copil.

Nu exista ocazie de a ne vedea și de a recapitula ce am mai făcut pe care sa o ratam. Ba chiar am instaurat si o tradiție de a merge undeva într-un city break doar noi, fetele, aproape în fiecare an.

Îți dai seama acum că atunci când este un eveniment important în viața uneia dintre noi, parcă și mai mare este bucuria și dorința de a ne simți bine impreuna. Weekend-ul acesta, Loredana s-a căsătorit. Am simțit încă de la biserică primele emoții, și cu greu m-am abținut să nu îmi curgă șiroaie de lacrimi pe obraji. A și fost o slujbă foarte frumoasa, într-o biserică impresionata, însă chiar și asa, să o văd pe Lore mireasa și pe fete domnișoare de onoare, m-a emoționat foarte mult.

Petrecerea a fost absolut perfectă. Mă așteptam la asta, deoarece o cunosc pe Loredana și mă gândeam că a luat în calcul fel și fel de detalii care să conducă la o petrecere minunata. Cred că fiecare are un trigger atunci când vine vorba de declanșarea emoțiilor. Pentru cei mai de moda veche, de exemplu, poate este cântecul cu Ia-ți, mireasă, ziua buna. La mine, este dansul mirilor. Cum au început să danseze, cum mi s-a zbârlit toată pielea pe mine. Mi-am zis totuși ca sunt ok, pot sa rezist. Dar când am văzut șiroaie de lacrimi pe obrajii Andreei, am cedat și eu. Tare empatica am devenit de când cu mămicia asta 😅

Odată încheiate emoțiile, am încins ringul de dans și l-am păstrat așa cu mici pauze până pe la 3 dimineața. Azi m-am trezit cu tot felul de bătături in talpa, pe degete, pe picior, unde nu credeam că aș putea face vreodată. Am profitat la maximum și eu și soțul că am putut sa îl lăsăm pe Ionas cu bunicii si, desi ne-a luat câteva dansuri sa ne regăsim ritmul, având în vedere că ultimele dăți am dansat numai cu Ionas în brațe, dar ne-am dat pe brazdă destul de repede (ca mersul pe bicicletă zice-se, eu nu am de unde sa stiu, că nu am învățat să biciclesc până acum).

Multe emoții. Bucurie. O stare de spirit excelenta. Cam așa e la noi in grup când e un eveniment important. Le iubesc pe fetele astea cum îmi iubesc familia și tare fericita sunt că ne-am întâlnit. Și că Andreea a vrut să aibă grijă de mine. Și că Lore m-a scos la suc in seara aia 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s