Home

Am revenit în câmpul muncii, după o săptămână de pauză. Ne-am strâns curaj și cam jumătate din casă, și am închiriat un apartament la mare pentru patru nopți. Eu nu sunt deloc adepta vaselor spălate în vacanță, cu atât mai mult a gătitului în concediu, dar vremurile pandemice au cerut condiții speciale.

Așa că am lăsat mândria la o parte și am pus în bagaj o cratiță medie, nu știam ce posibilități vom avea la cazare, în care am făcut și griș cu lapte și paste, în funcție de ce poftea fiecare.

În mare parte, ne-am simțit bine. Bucuria lui Ionas la vederea așa unei întinderi de nisip amestecat cu apă a fost mai mult decât priceless. S-a jucat aproape numai la malul mării, pregătind feluri diferite de mâncare imaginare pentru Cleo și Picky zicea el, aceștia fiind cățelușii bunicii mele :))

Pe lângă faptul că am lăsat de la mine și am mai spălat vase, am mai gătit câte ceva la apartament, mărturisesc că am trăit o avalanșă de sentimente care de altfel nu și-ar fi avut locul în vacanță defel. La o zi după ce am ajuns, numărul de cazuri zilnice a sărit la peste 1000. Prin urmare, am fost mai atentă ca niciodată la temperatura fiecăruia dintre noi, la orice simptom care ar fi putut indica boala. Am simțit frică, ce nu îmi amintesc să fi trăit în alte escapade.

Și înainte mai evitam noi orele de vârf, acum am luat cina la ora 4, sau prânzul târziu, cum vrei să îi spui, iar în ultima seară când ne-a prins ora 7 pe afară, deja începeam să simt panică, mi se părea că iese prea multă lume la plimbare.

Pentru prima dată, am simțit un soi de rușine că sunt în vacanță. Că uite cum alții s-au abținut și nu au mai plecat nicăieri. Că poate nu trebuia să riscăm atâtea doar pentru câteva zile la mare.

Din fericire, nu au fost sentimente predominante pentru săptămâna trecută. Așa ce ne-am bucurat că Ionas s-a jucat frumos, a mâncat foarte bine, s-a văzut clar cât de fericit este. M-am și relaxat, în măsura posibilităților, căci unul dintre noi trebuia să fie mereu cu el pe malul mării.

Am plecat cu un sentiment foarte plăcut și simt că ne-a priit această vacanță, mai ales că nu se știe când va mai fi alta. Tu cum ești? Pleci în vacanță? Rămâi acasă?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s