Home

Se spune despre octombrie că este cea mai stabilă lună de toamnă. Să fie oare motivul pentru care a dat naștere și unuia dintre cei mai stabili oameni pe care ii cunosc?


19.10.1960. Intră pe lume Stan Chițu. Tatăl meu. De atunci, s-a împrietenit cu vreo 273475959 de oameni, a lucrat în câteva locuri, a învățat meserie, a dat din coate să ducă un trai cinstit și fericit. Mi-a zis mai mereu că mantra lui este că omul sa fie mereu fericit cu ce are, dar eu cred că el a gândit mereu mai presus de atât. Într-adevăr, o dată nu l-am auzit să vorbească cu invidie despre averile altora. El și-a văzut mereu de drumul său și a încercat mereu să facă lucrurile mai bine, mai eficient și să inspire oamenii în jurul lui. Tati nu își dă seama, dar el este un lider, un mentor și un coach cum rar găsești pe lumea asta. Când ai o problemă, nu sare imediat cu sfatul, te ascultă, te lasă să te descarci, și după întreabă ce se poate face. Tati nu dă de pomană pentru că așa gândește el, că mai bine te învață cum se face mămăliga decât să ți-o servească de-a gata. Tati nu mi-a refuzat toată copilăria o carte. Ce am vrut eu sa am in bibliotecă, am avut. Tati nu zice multe când e supărat, dar și când zice, înțelegi cu ce ai greșit. De fapt, tati nu prea se supără. E un om cu atâta poftă de viață, cu o energie de invidiat, că nu prea îl atingi cu “răutăcismele” de zi cu zi. Tati e un microbist care adoarme la meciuri de fiecare dată. Tati e un iubitor de natură, plimbări, activități, dar și când e rost de dormit, poate dormi și 3 ore în miezul zilei. A, și începe să sforăie cam în 3 secunde de când a adormit. Tati e un om descurcăreț, generos și mereu cu o poveste hazlie de spus.

Și azi, tati împlinește 60 de ani! Tati nu are Facebook, nu are cont de email și nici pe WhattsApp nu stă. Dar aș vrea să îi arăt totuși că multă lume se gândește să îi transmită la mulți ani. Să îi arăt că e bun și internetul ăsta la ceva 🙂

Hai la mulți ani, tati!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s