Home

Cred că uneori chiar avem nevoie să mai vedem și altceva în afară de clasicul boy meets girl and they lived happily ever after. Și nu spun că nu îmi plac finalurile fericite, ba din contră, sufăr și sunt dezamăgită dacă ea nu rămâne cu el la final.

Dar e bine de știut că 1+1 = doar 2 uneori, 1+1= 3 câteodată și 1+1 = 5 deodată, dacă nu mai pui la socoteală și alte rude. Numai suedezii puteau să dea așa o denumire frumoasă de familie bonus. Ba mai mult, mama bonus, mătușa bonus sau bunica bonus. Da, se poate întâmpla să divorțezi. Chiar și atunci când ai deja copii. Important e ce faci după. În ce relații rămâi cu fostul? Cum îi ajuți pe copii să se adapteze la două case? Ce faci dacă vrei să mai faci un copil cu noul partener? Ce faci dacă nu mai vrei să faci altți copii, iar noul tău partener nu are copii? Ce faci dacă tu suferi și vrei ca următorul partener să ia direct locul fostului, fără să mai treceți prin fiorii primelor întâlniri?

Toate acestea sunt teme mai mult decât interesante, abordate în serialul suedez Bonus Familjen pe care doar ce l-am urmărit pe Netflix. Pe lângă acestea, e amuzant să întâlnești așa multe tipologii într-un singur serial: artistul (expresivul), cel care vrea ordine și disciplină (directivul), cel care nu suportă conflictele și ar vrea doar ca lucrurile să fie cum au fost (amiabilul) și atâția alții, puși în joc într-un stil caracteristic suedez. Adica și puțină dramă, și puțin umor, că doar așa e în viață 🙂

Cert e că iubirea pare să depășească multe bariere. Și să îți dea putere să continui chiar și atunci când îți vine să îți iei jucăriile și să pleci unde oi vedea cu ochii. Și de fapt, asta e cel mai important. Să nu încetezi să crezi în iubire chiar dacă nu ți-a ieșit din prima mână.

Iar cu acest gând zic eu că e numai bine să începem luna aprilie.

Peace & Love 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s