Home

Nu cred să fie copil pe lumea aceasta căruia să nu îi strălucească ochii la o grămăjoară de dulciuri. Îmi amintesc cum mergeam când eram eu mică la colind și ce bucuroasă eram când ajngeam acasă și înșiram toate bunătățile primite. Chiar și covrigeii ăia super tari în care riscam să îmi las un dinte de lapte erau apreciați, nimic nu era dat la o parte.

Așa și copilul nostru. După ce a fost la colindat aseară în parcarea blocului, a întins în fel și chip dulciurile primite. Le-a numărat, a făcut un trenuleț din ele, i-am spus că are voie una pe zi, așa că le-a și alocat pe zile și a plecat la culcare, cu fraza I am very happy with my candy!

Știu, zahărul e rău, nici mie nu îmi place când devine agitat, zici că e pe baterii turbo, dar e atâta bucurie într-o bombonică de ciocolată, că nu mă lasă sufletul să îi neg această plăcere de tot. Plus că mi-a plăcut foarte mult că el a împărțit bomboane altor copii, chiar a venit să mă tragă de mânecă să îi mai dau, că M nu primise bomboane de la el.

Cât despre activitățile de Halloween, am bifat gustări tematice, decorat puțin prin casă, cules frunze de prin parc, chiar dacă ne-au cam înghețat mâinile, pictat frunze, personalizat dovleac și deghizat.

Îmi amintesc sărbătorile corporatiste de Halloween. Era o delectare totală să facem mici scenete la birou. Ultima de dinainte de pandemie a fost să punem în scenă o nuntă. Eu am fost nașul bogătașul :)) Am avut alai, cu chiuituri, cu horă, cu mireasă, cu preot, cu lăutari și tot tacâmul. Niște copii mari si noi, abia așteptând să jucăm un rol, pe care nu apucăm să îl scoatem la iveală în mod normal 🙂 Ce, numai cei mici să își exprime emoțiile prin jocul de rol?!

Românesc, neromânesc, e așa frumos să îi văd pe copii jucându-se, descoperind, bucurându-se împreună, că nici nu mă interesează dacă sărbătorim Halloween, Crăciun sau Paște. Unde mai pui că toamna aceasta, deși a început cam brusc cu frigul și ploile, a scos la iveală o frumusețe deosebită, culori superbe, arome delicioase de gutui si mere și dovleac, parcă se cerea o sărbătoare și pentru acest anotimp. De acord?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s