Home

De obicei, nu scriu despre evenimente sau teme actuale, asta ar însemna să fiu eu foarte conectată la știri și social media, ceea ce nu prea e cazul. Doar că acum chiar m-am amuzat, aveam o postare în minte și am tot amânat să scriu despre ea, până a făcut vâlvă pe internet un domn cum că ce e cu femeile astea neîngrijite de îndrăznesc să se afișeze pe plajă.

În afară de faptul că mereu mă amuz și mă minunez de rapiditatea cu care românii creativi creează replici în meme-uri sau comentarii amuzante (vezi cazul garsonierei din Cluj sau cearșaful de la Mamaia), mie chiar mi-a dat impuls să scriu despre asta.

La început de iunie, am petrecut două zile în Mamaia. Pe plajă, eram în top 5 cele mai grase femei. Fără să exagerez. Corpul meu este în cea mai proastă condiție fizică a sa de multă vreme încoace, dar nu asta e neapărat tema de azi. Mă uitam destul de frustrată și invidioasă la corpurile lucrate, la abdomenele plate și îmi juram în gând că nici nu mai pun gura pe mâncare până nu revin și eu la niște măsurători mai decente. Evident că pe lânga acest shaming, nu am făcut mari schimbări. Am încercat vreo două săptămâni postul intermitent, dar cam atât.

La început de iulie, am fost la mare la bulgari. În jur, multe familii, de români, dar și mulți scandinavi, nemți, unguri. Evident, am analizat partea feminină din nou. Mai un colăcel, mai o celulită, mai o vergetură, mai toate la un loc. Nu pot să spun că m-am simțit neapărat mai bine. În continuare știu ce am de făcut în ceea ce privește corpul meu. Dar mai normală m-am simțit. Mai aproape de realitate. De fapt, de realitatea mea.

În Mamaia, majoritatea femeilor de pe plajă erau mame tinere cu copii mici și foarte mici, venite cu mamele lor, bărbații nu prea erau în peisaj. La bulgari, mai vedeai si familii cu bunicii la purtători, dar majoritatea erau ei între ei. Nu zic că e o scuză, desigur că erau și femei care făceau un antrenament dimineața pe plajă, sau care, ca mine, ieșeau la o plimbare alertă până se trezeau copiii. Dar vreau să normalizăm puțin ideea că e foarte greu în ziua de azi să crești un copil, apăi mai mulți, să ai grijă de casă, poate să vrei și o carieră, să ai grijă de tine, să arăți mereu bine. Așa că mai dai chix la unul sau două capitole mai sus menționate, intenționat sau ne, ca să rămâi cât de cât întreagă la cap. Și cine îmi spune că e chiar ușor azi să crești copii și că să nu mă mai plâng atâta, că o duc alții mai rău, poate foarte bine să nu îmi mai spună nimic 🙂

Ce voia de fapt să spun? Eu am fost aceeași și în Mamaia și la bulgari. Dar așa de mult contează mediul unde te situezi și unde alegi să te analizezi, încât e posibil să capeți impresiile greșite despre tine. Așa că tot ce am făcut în ultimele săptămâni a fost tocmai să îmbrățisez corpul ăsta grăsun și să îl asigur că vor veni vremuri mai bune pentru el, dar să mai aibă puțină răbdare cu mine.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s