Weekend ca la carte

Written by:

A trecut ceva vreme de când nu am mai avut un sfârșit de săptămână în familie, exact pe placul meu. Atuul principal a fost vremea frumoasă, însorită, numai bună pentru petrecut timpul în familie.

Parcă am presimțit că nu voi sta prea mult prin casă, căci vineri mi-am folosit aproape tot timpul liber cu o curățenie generală și m-am gândit și ce să gătesc pentru sâmbătă și duminică. Foarte rar sunt așa organizată 🙂

Astfel că a venit sâmbătă, iar după ce am gătit repede o supă cremă de ciuperci și un fel de tocăniță, ne-am pregătit să ieșim la plimbare. Am ales să ne delectăm cu prăjituri și cafea de la Angeline Cake Boutique. Dacă nu ai fost până acum pe acolo și dacă apreciezi o prăjitură delicioasă dar mai ales un New York Roll deosebit, aici e locul. Foarte greu ne-am limitat alegerile. Cu burtica fericită, am pornit spre parc, ne-am plimbat, Ionas s-a cățărat, am revenit acasă extrem de încântați.

Pe seară, au venit în vizită fratele meu cu familia lui. Mi se pare foarte frumos să ne plimbăm noi în trei sau patru, dacă ne însoțește și câinele, dar și mai frumos este când ne vedem cu cei dragi și mai stăm la povești. Așa învață și copiii noștri tradiția de a se vedea cu rudele, cu prietenii și de a valorifica timpul petrecut împreună.

În sfârșit am găsit ocazia potrivită să deschid sticla de vin de Sigillium Moldaviae Fetească Albă, primită de la Beciul Domnesc. A fost o surpriză foarte plăcută, fiind răcoros și cu note fructate, s-a dovedit a fi numai potrivit pentru o seară în familie. Unde mai pui că noi, adulții, am pornit și un joc de rummy și am cam uitat de trecerea timpului. Dar când ai copii mici în preajmă nu ai cum să uiți de tot, căci curând s-a auzit un mi-e foame, ce avem la cină? și un am obosit, putem să ne uităm la televizor?

În cele din urmă s-a dovedit a fi o seară foarte plăcută și am mers la culcare încărcați de energii pozitive.

Duminică, am luat-o de la capăt, cu parc, mers la film după masa și încheiat weekendul cu ultimul pahar de vin rămas.

În sfârșit am simțit că ieșim din starea de hibernare, am mers mult, ne-am încărcat la soare, ne-am văzut cu lume, a fost chiar un weekend all inclusive. Pot doar să sper că o să mai fie tot așa și de acum încolo.

PS: articol scris în cadrul provocărilor lansate de SuperBlog.

One response to “Weekend ca la carte”

  1. Proba 3. Sigillum Moldaviae – povestea vinului tău preferat

    […] – o poveste de iubire pentru vinSigillum Moldaviae: O Poveste de Familie și TradițieWeekend ca la carteAmintiri la un pahar de […]

Leave a comment