Minibiblioteca din Popești

Written by:

Ce-am făcut de am tăcut atât? Am scris puțin, am muncit mult, am acceptat două proiecte noi în viața mea.

Dacă mă simt obosită? Mai mereu. Noroc cu cafeaua. Și cu fructele mele preferate, căpșunele. Dar am acceptat că eu sunt om care face. Desigur că încerc și să fiu, să iau pauze în care să stau eu cu mine, dar și atunci parcă nu mă simt bine dacă nu citesc măcar ceva. Și îmi place și să am, dar doar așa, cât să am un stil de viață confortabil. Adică nu e asta prioritatea mea, se pare.

Și tocmai pentru că nu țin la a avea, am decis să donez câteva cărți către un proiect tare frumușel inițiat în orașul unde locuiesc eu, Popești Leordeni. Minibiblioteca în sistemul Ia o carte, Donează o carte a luat naștere unde altundeva dacă nu în cafeneaua mea preferata din oraș, One Love Coffee Shop. E, așa da potrivire!

Astfel am întâlnit patru mămici la fel de necuminți ca și mine. Da, e mult de muncă la serviciu, da, copiii vor atenție, da, mâncarea se cere gătită, dar totuși, ce facem și pentru sufletul nostru? Astfel că am gândit acest proiect alături de ele, pentru a încuraja lectura în rândul mămicilor în primul rând, iar apoi, desigur, oricărei persoane doritoare de lectură.

Ia o carte, donează o carte! Nimic mai simplu și mai ușor. Cărțile deja donate sunt din arii diferite: literatură, dezvoltare personală, parenting.

E deja cunoscut că poporul român citește foarte puțin. Trăim într-o eră tot mai aglomerată, telefoanele și rețelele de socializare ne ocupă tot mai mult timp, nu că as vrea să te sperii, dar studii în SUA arată că poți petrece în medie 9 ani din viață în realitatea virtuală. Or, nu e cam mult totuși? Eu însămi căzusem pradă telefonului prin iarna trecută, până într-o zi când am spus STOP oricărui grup din care aparțineam pe Facebook si Whattsapp.Mă rog, nici chiar așa dramtic, de fapt a fost Unfollow pentru grupuri și mute notifications la grupuri.

Jur că deodată aveam mai mult timp. Nu numai că am reușit să fac antrenamente de câte 45 de minute pentru care chiar nu găseam timp înainte, dar am putut să mă dedic cărților. Așa susțin eu cultura. Unii merg la teatru, la balet, la operă, eu citesc. Slăvesc capodoperele scrise de minți sclipitoare.

Și asta te încurajez și pe tine să faci. Acum, ai și cărți la îndemână, la Minibibliotecă 🙂

Leave a comment