Home

Știu că tu ești darnic și ești bun și mă ierți că ultima dată ți-am scris acum trei ani. Oricum, am așa o presimțire că o să auzi tot mai des de la familia noastră în anii ce urmează.

Nici nu știu cum a trecut timpul de când nu m-am mai gândit să îți scriu. Multe lucruri frumoase s-au întâmplat de atunci. De exemplu, avem apartamentul nostru și tocmai am împodobit primul nostru brad la casă nouă. Până acum, deși au mai fost două Crăciunuri la mijloc, bugetul a fost alocat pe lustre, covoare și alte mărunțișuri, dar anul acesta am pus piciorul în prag și am zis că vreau brăduțul meu. Familia Chițu a suferit transformări însemnate: eu am devenit Clark, dar s-a însurat și fratele meu, deci rația de nume a rămas intactă. Astfel că suntem mai mulți acum la un loc, pentru care să vii cu cadouri.

Apropo de cadouri. Oricum tu cred că știi deja, că doar spionează elfii și spiridușii și îți prezintă lista cu cei cuminți, dar îți zic și eu, că la anul, probabil când zăpada va fi la cote maxime în București, voi mări și eu la rândul meu familia Clark cu un mic prinț moștenitor, cum ne place să îi mai spunem. Mă uit în oglindă și nu îmi vine să cred că trupul meu poate duce așa greutate la 32 de săptămâni și cu toate astea să mă simt atât de fericită și recunoscătoare pentru minunea pe care o simt lovind alien style în fiecare zi, uneori și noaptea. Dar vorbeam de cadouri. Trebuie să recunosc încă o dată că ești un mare maestru. Nu că aș vrea să te supăr, dar știi și tu că nu ai fost vreodată un suplu. Și știi că eu nu mă pot abține și iau cadouri pentru cei dragi, deși îi vizitezi și tu, că toți au fost cuminți. Anul ăsta, fiind eu însumi un glob rotund, tare greu mi-a fost să găsesc exact ce îmi doream pentru fiecare. A trebuit să fac mai multe runde de shopping, o grămadă de cercetare pe internet și azi, cu o săptămână până la sărbătoarea magică, tot mai am încă un cadou de cumpărat. Trebuie să găsesc eu ce caut la un moment dat. Ce vreau să spun e că admir cât de fâșneț ești cu burtica ta, de poți să faci atâtea, în calitate de Moș. Eu obosesc, gâfâi, mă deshidratez, trebuie să fac o pauză de mers la toaletă….e chiar greu cu burtă, dar nu degeaba ești tu coordonator șef de Crăciun și nu eu.

Acum, Moșule, ce să zic. De lucruri materiale, mă descurc eu să îmi iau. M-aș bucura să pui o vorbă bună mai sus de Polul Nord și să am parte de multă sănătate, energie și voie bună. Fiecare an e unic prin evenimentele lui, dar anul ăsta cred că va fi mai cu moț în frunte. Și presară și un strop de stabilitate în țara asta unde încă alegem să trăim, în speranța că rațiunea și etica vor străbate învingătoare la un moment dat.

Drum lin în noaptea de Ajun și să ne auzim cu bine și la anul!

 

Te îmbrățișez,

Alexandra

 

mos craciun

sursa foto:  Guilherme Stecanella – Unsplash

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s