Home

Pe 1 martie, vă rugam să donați câtuși de puțin pentru a-l ajuta pe vecinul meu, Dan, să câștige o luptă cu un diagnostic de cancer (inoperabil) la plămâni. Au urmat atunci niște săptămâni în care eu am urmărit plină de speranță cum puterea comunității poate realiza lucruri incredibile. Sume semnificative de bani au fost strânse atunci și toate au ajutat ca Dan să iasă cu bine din spital, să nu aibă datorii, pentru că fusese operat de urgență la Sanador, unde nota finală de plată a fost peste 13000 de euro.

Apoi, Dan a reușit să stea alături de cei dragi și să continue tratamentul prin imunoterapie, dar, din păcate, în iunie, a suferit o altă intervenție pe cord. Pentru că s-a dovedit a fi un luptător, a ajuns acasă din nou cu bine la familie.

Săptămâna aceasta însă, se pare că inima lui a fost prea slăbită pentru încă o luptă. Dan a încetat din viață ieri, 20 august 2020. Cerul din Popești Leordeni a fost și el mai gri timp de câteva minute și a plouat puțin. Apoi, a ieșit iar un soare frumos. 31 de ani avea Dan și 1 an împlinește fetița lui zilele acestea.

Îmi este mie greu să concep că nu îl voi mai vedea pe jos, la plimbare cu fetița, că nu ne vom mai ciondăni deloc în dileme administrative, că nu mai este un om la noi în bloc. Nici nu pot să îmi imaginez prin ce trece familia lui, cum se simte cel mai bun prieten al lui și câtă durere simt toți care nu pot asista la înmormântare din cauza contextului actual de izolare sau distanțare.

Aș vrea doar să mai mulțumesc încă o dată tututor celor care au donat, au licitat, au gătit, au cumpărat, au făcut tot ce au putut pentru a ajuta în acest caz.

Drum lin și însorit să ai, Dan!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s